Fără stadion de Liga 1, UTA are emoţii cu licenţierea

by Sorin Haut
Please follow and like us:

Marţi, 31 martie, este ultima zi în care se poate depune dosarul de licențiere pentru Liga I, la Federația Română de Fotbal. Lider detaşat în eşalonul fotbalistic secund şi mare favorită la promovare, UTA riscă să nu primească licenţa! Iar asta datorită autorităţilor locale, care se tot chinuie, de aproape şase ani, să construiască un stadion de nici 12.000 de locuri. Cert este că pentru dosarul de licenţiere sunt de îndeplinit cinci criterii impuse de Federație: sportiv, infrastructură, personal, juridic și financiar.

UTA a bifat fără probleme patru dintre aceste criterii, dar la cel al infrastructurii sunt probleme. Aradul nu îi poate oferi nici acum „Bătrânei Doamne” un stadion omologat pentru Liga I, iar timpul deja presează. Se speră ca federalii să ţină cont de lucrările în plină desfăşurare şi destul de avansate de la stadionul „Francisc Neuman”.

Doar că nimeni nu poate garanta că acestea vor fi finalizate la timp, mai ales în condiţiile în care epidemia de COVID-19 ar putea chiar sista lucrările. Eventual, oficialii UTA-ei trebuie să se gândească, în cel mai nefericit caz, la alte stadioane din afara Aradului, ca variante de rezervă pentru a putea juca în Liga 1.

 

 

Facebook Comments