Fanii lui Poli sunt siguri: ”Intrăm pe stadion, nu au cum să ne interzică!”

by Sorin Haut

Derby-ul UTA – Poli stă deja pe un butoi cu pulbere, iar motivul e din nou capacitatea mică a stadionului. Nu se mai joacă pe Motorul, la fel ca în alţi ani, ci la Şiria, dar tot pe o arenă minusculă pentru un asemenea duel de tradiţie.

Iar fanii timişoreni au fost pe fază şi au taxat proasta organizare a clubului UTA, afirmând că au în jur de 350 de bilete cumpărate direct de la sediul clubului UTA.

Oficialii arădeni au reacţionat târziu, anunţând că pe stadion vor intra doar 70 de fani ai lui Poli, intenţia organizatorilor fiind să permită accesul în arenă doar pe baza buletinului de identitate.

Anunţul a fost, totuşi, unul timid, suporterii fiind rugaţi să se prezinte la ei cu un act de identitate, fără însă a se menţiona de vreo obligativitate sau restricţie.

Iar ultraşii de pe Bega ştiu bine că au legea de partea lor, ei anunţând că fac deplasarea în mod organizat, fără să ia în seamă comunicatul clubului UTA.

Astfel, sunt aşteptaţi peste 300 de fani ai lui Poli, care spun, prin vocea liderului lor, că nu au cum să nu intre pe stadion!

”Noi mergem la meci, ei nu au cum să interzică accesul oamenilor cu bilet atâta timp cât nu au nicio bază legală. Noi am informat atât reprezentanții clubului UTA, cât și Jandarmeria că vom veni, avem un număr de 350 de bilete. E strict greșeala clubului UTA. Sunt condiții, se pot asigura (…) Noi toți mergem împreună. Există soluții să stăm toți în stadion și soluția e să ni se dea peluza opusă galeriei arădene… altfel oamenii vor merge în tribună. Reprezentanții Jandarmeriei știu că nu pot interzice oamenilor cu bilet accesul în stadion. Din motive de siguranță cea mai bună soluție e să stăm grupați. De acum încolo e problema clubului UTA și a Jandarmeriei cum vom sta pe stadion”, a declarat Sebastian ”Mihalcea” Novovic pentru Pressalert.ro.

Interesant şi ciudat e că Jandarmii Grupării Mobile Timişoara, cei care se vor ocupa mâine de ordinea publică şi siguranţa spectatorilor, au etichetat partida de mâine doar drept una de risc mediu! Printre altele, potrivit legii, asta înseamnă că suporterii echipei adverse pot sta și în alte sectoare din stadion, dacă organizatorii nu le vor permite să stea grupați într-un sector pe măsura numărului mare ce și-a anunțat prezența la meci. Destule motive să asistăm din nou la incidente grave, de fapt în tradiţia ultimilor ani.

Foto: gsp.ro

Facebook Comments