Familia baschetului arădean este mai săracă. Rămas bun, „Simpaticule”!

by Sorin Haut

După ce lumea fotbalului a vărsat multe lacrimi în ultima perioadă, a venit rândul familiei baschetului arădean să fie lovită de o veste tragică. Ne-a părăsit un om tare drag mie şi nu doar mie, Ioan Panda, zis şi „Simpaticul”. L-am cunoscut personal în câteva deplasări cu echipa feminină de baschet a Aradului, iar porecla i se potrivea de minune: a „condus” echipa ICIM Arad şi spre două titluri de campioană, dar în paralel întreţinea atmosfera caldă pe drumurile lungi şi grele, mai spunea câte un banc, mai arunca câte o glumă, mai ne amintea cum e să fii un OM bun şi cald. Era atât de adorat de jucătoare, pentru felul său optimist de a fi, era partenerul perfect pe orice drum te-ai fi aflat. Şi nu doar pe drum, ci oriunde!

Nu pot să uit o întâmplare (au fost mai multe, însă asta mi-a rămas la suflet) de acum mulţi ani, când ne întorceam de la un meci important disputat de ICIM, la Sfântu Gheorghe, iar eu, în calitate de jurnalist, făcusem deplasarea cu un microbuz al suporterilor, pus la dispoziţie de club. La final, am întârziat la „apel”, cum se spune. Mă ştiu parolist de când lumea, doar că sunt momente în viaţă când trebuie să îţi faci datoria.

M-am lungit un pic cu cronica acelui meci, pentru că articolul scris de mine seara trebuia să apară a doua zi în ziar. Probabil obosiţi şi un pic frustraţi, pentru că pierdusem partida, unii dintre suporteri i-au spus „Simpaticului” că ar fi cazul să plecăm spre Arad. Răspunsul lui nea Pandele, pe care l-am aflat pe drum, a fost cam aşa: „Mai avem de luat pe cineva, domnul Sorin scrie chiar acum despre meci. Nu vă grăbiţi, toate la timpul lor…”.

Îţi mulţumesc frumos şi acum, dar tu te-ai cam grăbit, „Simpaticule”, nu am mai apucat să te văd de ceva vreme şi îmi pare atât de rău că nu mi-am luat rămas bun. Ne-am mai întâlnit pe la meciurile fetelor, mai glumeam şi povesteam pe seama vremurilor trecute, mereu mă uitam după tine prin sală. Ştiam că nu aveai cum le să ratezi pe campioane, erai acel suporter de colecţie, pe care şi l-ar dori orice echipă. Rămas bun, prietene drag, Dumnezeu să te odihnească!

„Veste tristă pentru familia sportului cu mingea la coş din Arad. Ioan Panda, fostul șofer al echipei de baschet feminin BC ICIM ARAD în perioada 2005-2010, s-a stins din viaţă.

Panda, zis şi „Simpaticul,” avea 61 de ani şi a pierdut lupta cu viaţa după ce a fost infectat cu noul coronavirus (COVID-19). În ultima perioadă a activat ca şi taximetrist. Acesta a fost părtaş la două dintre titlurile de campioană a României cucerite de formaţia “galben-albastră” în 2006, respectiv 2008.

Conducerea clubului își exprimă regretul pentru un om minunat care a fost o persoană foarte îndrăgită si respectată în colectivul echipei. Transmitem condoleanţe familiei”, se menţionează pe site-ul oficial al FCC Baschet Arad.

Foto din arhiva personală, din 2009, la un turneu în Vrsac (Serbia)

Facebook Comments