FAMILIA AURELIEI ION VA DA STATUL IN JUDECATA DACA NU SUNT GASITI VINOVATII ACCIDENTULUI DIN APUSENI

by Sida Voicu

Familia studentei decedate în urma accidentului aviatic din Apuseni va da în judecată statul dacă va considera că raportul anchetei efectuate de procurori nu va stabili vinovaţii pentru tragedia în care şi-au pierdut viaţa Aurelia Ion şi pilotul Adrian Iovan.

„Ne rezervăm dreptul la o intervenţie civilă şi îl vom folosi în cazul în care vom considera că rezultatul anchetei nu este satisfăcător”, a declarat Mariana Ciucă, sora Aurei Ion, la Gândul Live.

La 11 zile de la accidentul aviatic produs în Munţii Apuseni, la graniţa dintre judeţele Cluj şi Alba, în urma căruia şi-au pierdut viaţa pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion, familia acesteia din urmă aşteaptă răspunsul la câteva întrebări. „Nu vrem demisii, ci condamnări, identificarea instituţiilor vinovate”, spune Mariana Ciucă, sora Aurei, potrivit gandul.info.

Într-un interviu exclusiv acordat Gândul Live, ea a vorbit despre deciziile luate în familie în urma decesului tinerei de 23 de ani.

„Părinţii mei au aflat de moartea Aurei de la televizor, până la ora 2 dimineaţa, când le-a venit cineva de la Poliţie la uşă, ei nu au ştiut nimic, au stat în tensiune sperând din tot sufletul să nu fie vorba despre Aura. Ei ştiau că ea participa la acel zbor, dar nu ştiau cine face parte din echipă, dacă sunt medici, asistente sau studente femei în avion „, a mai spus Mariana Ciucă.

Potrivit acesteia, singurul sprijin pe care familia Aurei l-a primit după accident a venit din partea unei asociaţii, a Camarazilor.

Întrebată dacă familia ei merge în prezent la psiholog, Mariana Ciucă a răspuns afirmativ.

Referitor la opiniile, inclusiv cea a medicului Radu Zamfir, potrivit cărora Adrian Iovan a fost un erou, sora studentei a răspuns că ea şi familia sa îi poartă pilotului „tot respectul” şi nu îl pot învinovăţi.

„Noi apreciem faptul că a reuşit cu dibăcie să aterizeze, iar toţi şapte au supravieţuit. Impactul, din câte am înţeles, a fost frontal, ceea ce înseamnă că şi-a asumat un mare risc. Nu putem decât să-i spunem că îi purtăm tot respectul, pentru că sora noastră a fost în viaţă preţ de multe ore, opt ore, ceea ce înseamnă că el a salvat acele vieţi. Condiţiile meteo sunt imprevizibile. (…) Suntem alături de familia dânsului. Nu ne putem asuma această dorinţă de învinuire a unei persoane, nu putem face acest lucru când ştim că, de fapt, motivul pentru care sora noastră a decedat este în altă parte”, a spus Mariana Ciucă.

Sora studentei a fost solicitată să comenteze şi opinia potrivit căreia studenta nu avea ce să caute în avion, în condiţiile în care ea era voluntar, Mariana Ciucă afirmând că Aurelia „s-a urcat cu acordul doctorilor şi al coordonatorilor, şi nu de capul ei, pe furiş”. „Nu ştiu exact care sunt reglementările în această privinţă, dar ea se afla acolo pentru că i-a permis şi, ca student, şi dorea cu ardoare să fie acolo şi să participe şi să înveţe din acea expediţie”, a mai declarat sora studentei.

 

Sursa: http://www.mediafax.ro/social/familia-aureliei-ion-va-da-statul-in-judecata-daca-nu-sunt-gasiti-vinovatii-accidentului-din-apuseni-12001394

Facebook Comments