Falimentul proiectului Meszar, la UTA! Poenaru profită de faptul că nu i s-a impus obiectiv: „Play-off-ul îl dorim noi , ca vestiar”

by Sorin Haut

Aproape tot stadionul i-a cerut aseară lui Ilie Poenaru să își dea demisia după ce a dus UTA pe loc de baraj la finalul turului Superligii. Asta după ce i s-a pus la dispoziție aproape toți jucătorii doriți, mulți cu care a mai lucrat la alte echipe, cu mențiunea că bugetul de salarii a crescut față de sezonul trecut, deci teoretic și pretențiile. Spunem teoretic pentru că, practic, actuala conducere a clubului nu i-a impus antrenorului un obiectiv de performanță, adică calificarea în play-off, iar Poenaru profită din plin de acest lucru. Chiar la conferința de prezentare a sa, din vară, i-am adresat tocmai special această întrebare, în ideea că se poate ajunge ușor într-un asemenea punct, când antrenorul va găsi scuza faptului că play-off-ul este doar un obiectiv al vestiarului. Dar deja ne-am obișnuit cu situația de la UTA, unde parcă fiecare face ce vrea, iar când e vorba de răspundere se dă vina pe celălalt. Poenaru își asumă criticile venite din partea suporterilor și îi înțelege pe contestatari, doar că spune că este construit să facă față presiunii. Și precum Laszlo Balint în perioada când conducea echipa, actualul antrenor jonglează cu obiective ale vestiarului, permițându-și să facă chiar și puțină caterincă pe marginea faptului că nu i s-a cerut câștigarea campionatului. Poate că Poenaru nu înțelege că nu mai are parte de sprijinul majorității suporterilor, iar când se întâmplă asta la Arad e cam final de drum pentru orice antrenor. Pentru că o echipă ca UTA, cu un stadion aproape plin meci de meci, nu mai poate să își permită să se mulțumească cu salvarea de la retrogradare și cu mediocritatea. Este însă aproape clar că și acest sezon pare sortit eșecului pentru arădeni, deci proiectul lui Meszar ar trebui să se încheie în 2023. Iată ce a declarat Poenaru aseară, întrebat dacă își dă demisia de la UTA:

Caterinca lui Poenaru: „Suntem pe loc de baraj, dar nu ni s-a cerut câștigarea campionatului!”

Într-adevăr, suntem pe loc de baraj, dar nu ni s-a cerut câștigarea campionatului. Play-off-ul îl dorim noi , ca vestiar. Multe echipe doresc să câștige campionatul sau Cupa României, mulți vor să joace în Conference League. Sunt trei obiective, nu am ratat niciunul, suntem la trei puncte. Nu am apucat să vorbesc cu conducerea, o să discutăm mai departe. Inițial am discutat cu conducerea că ne dorim un trofeu. Timp de doi ani de zile s-a dorit evitarea retrogradării, suntem în anul trei și vrem să facem unul din cele trei obiective, Cupă, Conference sau play-off. Să vedem, dacă ne depărtăm de play-off atunci ne orientăm spre Conference!”, a transmis antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”. Așadar, treacă-meargă, că noi ne luăm banii frumoși din contracte și proștii de suporteri, care fac sold out, rămân cu scandările și fluierăturile… Asta e UTA actuală, a lui Meszar și a acoliților săi, iar trecerea la un nivel superior nu se va întâmpla niciodată sub conducerea lor.

Facebook Comments