Falcă și Bîlcea nu sunt curioși de criza gunoaielor, pe care ei au generat-o

by Cosmin Mihuta

Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, și ministrul Apărării, Mihai Fifor, participă în această dimineață, la o dezbatere organizată în Sala Rotondă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Arad, pe tema gunoaielor care au înghițit Aradul în ultimele săptămâni. Deși doi miniștri și-au făcut timp pentru a venit la Arad, să caute soluții la rezolvarea crizei, deși parlamentarii de Arad sunt și ei prezenți la întâlnire, cele mai importante piese din acest scandal au dat bir cu fugiții. Este vorba despre primarul Gheorghe Falcă, fără de care, se știe, nu mișcă nimic în Arad, nici la nivel de municipiu, nici la nivel de județ, cu atât mai puțin la Consiliul Județean Arad, cel care gestionează proiectul privind deșeurile. Nimic întâmplător, nici Sergiu Bîlcea, președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Sistem Integrat de Gestionare a Deşeurilor judeţul Arad, deci principalul responsabil de situația creată, nu s-au prezentat la această dezbatere, extrem de importantă pentru Arad, pentru că e nevoie de soluții urgente pentru a rezolva problema gunoaielor, dar și pentru a evita o eventuală epidemie în municipiu și județ.

Cuplul Falcă – Bîlcea, deși, cum spuneam, poartă principala responsabilitate pentru situația din ultimele săptămâni, încearcă acum să se delimiteze de acest scandal și să arunce pisica în brațele președintelui CJA, Iustin Cionca, viceprimarului Bibarț și directorului ADI Deșeuri, Adrian Țolea. Din dorința de a rămâne neprihăniți în ochii electoratului, cu gândul la alegerile europarlamentare (Falcă) și la funcția de primar al Aradului (Bîlcea), cei doi fug de problemele Aradului (generate de ei, repetăm), de frică să nu li se asocieze imaginea cu acest scandal.

Avem o veste tristă pentru amândoi: arădenii știu cine e vinovat de această criză a gunoaielor și cu siguranță, la următoarele alegeri locale vor plăti toți cei responsabili, mai ales Gheorghe Falcă, viitorul candidat al PNL la Primăria Arad. Despre europarlamentare, numai de bine, fiindcă aspirantul Falcă are șanse ZERO să se afle pe un loc eligibil.

Facebook Comments