Falcă se laudă cu noi zone de internet gratuit, deşi în cele existente sistemul nu funcţionează!

by Paul Anghel

Primarul Gheorghe Falcă a susţinut o conferinţă de presă în care propăvăduia Aradul inteligent. Smart city e termenul pe care mai marele oraşului l-a lansat cu mare pompă. Printre punctele de reper ale acestui proiect se numără şi accestul la internet gratuit prin reţelel hotspot. Falcă a anunţat că pe lângă cele 30 de zone deja existente vor mai apărea şi altele.

Probleme este însă că cele existente, de câţive ani buni – nu funcţionează. „Prin acest proiect cu fonduri europene Aradul va fi orașul cu cea mai mare acoperire a serviciului de internet wi-fi gratuit din România”, declara primarul Gheorghe Falcă în cursul anului 2013.

Proiectul din 2013 a fost făcut pe fonduri europene, însă investiţia se dovedeşte una inutilă. De-a lungul anilor, arădenii au atras atenţia autorităţilor că internetul nu funcţionează, însă măsurile luate nu au dus la o îmbunătăţire a serviciilor cu care municipalitatea se lăuda.

„Soluția Wi-Fi, cu acces la Internet securizat în zonele publice (parcuri, zone pietonale, etc) va completa cele 30 de hot-spoturi active în prezent la nivelul municipiului”, se lăuda Gheorghe Falcă în conferinţa d presă de ieri.

Rămâne de văzut dacă în aceste noi zone cu internet gratuit, sistemul va funcţiona sau dacă o va lua pe urmele celui deja existent.

Facebook Comments