Falcă se laudă că a „inventat“ certificatul de urbanism online

by Cosmin Mihuta

Primăria municipiului Arad ne anunță, cu mare fast, că eliberează certificate de urbanism şi autorizaţii de construcţii, precum şi prelungiri ale acestor documente, online. De aproape trei luni de zile se întâmplă acest lucru (deci nicio știre), numai că în lipsă de alte subiecte, cei de la comunicare au simțit nevoia să reîncălzească această ciorbă și să trimită un comunicat despre cât de deștepți sunt cei din Primăria Arad, că au descoperit internetul. Culmea e că, după ce depui online solicitarea, Primăria Arad a inventat un sistem revoluționar, prin care ești anunțat, tot online !!!, că poți să-ți ridici documentul. Era ceva să depui online documentele și să primești prin Poșșta Română înștiințarea. Dar la câte prostii se întâmplă în România, te poți aștepta la orice.

Dar știrea importantă nu e asta. Ci faptul că Gheorghe Falcă e singurul din țară care a descoperit certificatele online. Așa se laudă, cel puțin. Hai, nu chiar singurul, zice același Falcă, în aceeași declarație, mai e și Clujul. „Aradul cred că este singurul oraș din țară care emite autorizații de construcție online. În România, Clujul a mai emis certificate de urbanism online”, spune Gheorghe Falcă.

Doar că pe lângă Cluj mai e și Sibiu, Brașov, chiar și CJ Timiș, Primăria Sectorului 3 și multe altele. Dar ce contează, arădenii trebuie să știe că Primăria Arad e singura, că în țară maxim o altă primărie mai are un astfel de sistem. Și nici ăia nu sunt așa de performanți, să trimită răspuns online la o cerere depusă online!

Facebook Comments