FALCA MINTE SI PE FACEBOOK

by Sida Voicu

Primarul Falcă a anunţat prina mass-media că reia dialogul cu cetăţenii în spaţiul virtual. Cetăţenii au ridicat o serie de probleme importante, dar în loc de răspunsuri pertinente au fost bombardaţi cutentative de manipulare.

Un exemplu este legat de preţul Gigacaloriei. Primarul a răspuns că preţul este decis de ANRE şi este cel de anul trecut. Parţial adevărat. Doar că în niciun oraş preţul facturat nu este cel al ANRE. Autorităţile locale pot să acorde sau să nu acorde subvenţii. Iar Falcă nu acordă subvenţii. În consecinţă, preţul este dublu faţă de oraşe ca şi Cluj, mult mai mare decât la Bucureşti. În plus, în 10 ani de mandat Gheoghe Falcă nu a realizat la CET investiţii care să reducă pierderile la transport. Dacă ar fi investit în reţelele de transport, preţul scădea la jumătate. Pe înţelesul tuturor, arădenii plătesc jumătate pierderi, jumătate consum, din cauza incompetenţei şi a lipsei de interes a administraţiei Falcă.

O altă manipulare este legată de drumuri. Primarul Falcă sugerează că dacă el a cerut la Bucureşti finanţare pentru zeci de drumuri, el nu mai are nicio responsabilitate faţă de drumurile pline de gropi. Fals. Responsabilitatea este a administraţiei locale, nu a Guvernului. Este la mintea cocoşului că Guvernul nu are cum să repare drumurile administraţiilor locale – treaba Guvernului este să facă autostrăzi şi drumuri naţionale. O solicitare adresată Guvernului nu este un motiv ca administraţia locală să nu facă nimic pentru drumuri – din contră, are obligaţia să se ocupe de infrastructură. 

Facebook Comments