Falcă lovește din nou: „Dacă nu trecem Carpații, nu am făcut nimic“

by Cosmin Mihuta

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, nu putea lipsi de la microfon, la Consiliul Național al PNL, de duminică. Nu e întrunire liberală, fără ca Gheorghe Falcă să iasă la rampă și să ne ofere câteva cugetări din puțul gândirii. Poate vă mai aduceți aminte de celebrul discurs cu cei patru care mâncau o pizza, ca să dăm un exemplu elocvent despre pățaniile lui Falcă pe diferite scene ale țării. Duminică, așadar, Falcă a luat din nou cuvântul în fața liberalilor, anunțându-i că dacă nu trec Carpații, n-au făcut nimic. Ce o fi vrut să spună Falcă, cu cine se luptă să treacă de Carpați, cine-l ține în loc să nu treacă ? Sunt întrebări la care numai mintea de geniu a președintelui PNL Arad poate răspunde.

Bineînțeles, n-a uitat să le reamintească de faptul că Aradul are nevoie de forță de muncă, că avem exporturi de 3 miliarde de euro, că avem mulți angajați în privat și mai puțini la stat. Normal, meritul e al său și doar al său. Iar după ce le-a prezentat cum stă situația, urmează sfaturile: „Şi totuşi, dacă nu venim din judeţul în care politicenii zi de zi trebuie să lucreze cu oamenii pentru educaţie, sănătate, infrastructură, să trecem Carpaţii, nu am făcut nimic“. Adânc, cum ar spune poetul.

Și nu e totul, zice domnul Falcă să facă liberalii o politică de ‘zi de zi’ în fiecare judeţ, ba mai mult „să ne asumăm poziţia de conducător în relaţia directă cu cetăţenii, pentru a aduce alte valori în comunităţile noastre“. Adică, mai pe românește, arătați-le cetățenilor cine e conducătorul, stăpânul, puneți biciul pe ei și aduceți alte valori în comunitățile voastre: bănci de 8000 de euro, împrumuturi de zeci de milioane de euro, supermarketuri în loc de stadioane și piețe. Și, ce e mai important, distrugeți tot ce e valoare în orașul vostru.

Norocul PNL și al nostru e că liberalii s-au obișnuit de atâția ani cu Gheorghe Falcă și nimeni nu-i mai ascultă sfaturile. Mai ales după experiența din 2016, când Falcă i-a condus, ca șef de campanie, la o înfrângere usturătoare. Altfel, ar fi fost vai de țărișoara noastră, dacă toți ar fi urmat exemplul lui Falcă de la Arad.

Facebook Comments