Falcă le-a dat șah-mat useriștilor, care n-au prins nicio funcție importantă în administrația arădeană

by Cosmin Mihuta

Ne place sau nu, când vine vorba de jocuri politice, Micul Vizionar Falcă e expert. Iar acest lucru s-a văzut în ultimele luni, când le-a dat șah-mat celor de la USR, care nu au reușit să prindă nicio funcție importantă în administrația locală. Unii zic că asistăm la un blat între Falcă și Wiener et co., mai ales că cei de la USR se fac în ultimul timp că nu văd o serie de afaceri și numiri pe funcții ale liberalilor, alții zic că din contră, același Falcă i-a văzut pe useriști ca pe un real pericol, drept urmare le-a cam tras preșul pe unde i-a prins.

După alegerile locale, USR Arad părea pe cai mari, cel puțin așa lăsau să se înțeleagă liderii. Wiener a ieșit pe locul 2 la primărie, la o distanță mică de Bibarț, USR a ieșit pe 2 și la Consiliul Local Municipal și la Consiliul Județean Arad. Numai că în câteva luni, balonul de săpun s-a spart, iar USR a rămas fără nicio funcție, cu largul concurs al ioroparlamentarului de Brad.

În momentul de față, USR nu are niciun primar în județul Arad, nu a reușit să obțină o funcție de vicepreședinte CJA, deși se vorbea despre o astfel de poziție, în negocierile pentru viceprimarii Aradului. USR ar fi dorit să obțină o funcție de viceprimar, la Arad, dar în urma unor jocuri de culise, au rămas din nou pe dinafară. O ultimă speranță pentru a conta în municipiul sau județul Arad era prefectura. La un moment, pe surse, cei de la USR dădeau ca sigură funcția de prefect pentru un membru al lor, fiind vehiculat numele avocatului Cătălin Mihalache. Numai că din nou a intrat în scenă Falcă, care conform informațiilor noastre, a renunțat de bună voie la această funcție, cu condiția ca ea să revină UDMR. Pe scurt, un șah-mat la USR, care a rămas fără nicio poziție importantă în județ. Probabil, același lucru se va întâmpla și la deconcentrate, unde ne așteptăm ca USR să primească funcții pe la cele mai neînsemnate instituții.

Blat sau lecție politică?

Facebook Comments