Falcă îl contrazice pe Ciucă pe tema unor candidaturi comune cu cei de la PSD

by Adrian Pavel

falca ciuca bilcea

Anunțul președintelui PNL, Nicolae Ciucă, privind discuțiile cu PSD privind formarea unui așa zis „bloc democratic”, concretizat prin candidaturi comune ale celor două partide care alcătuiesc coaliția de guvernare generează nemulțumiri în interiorul PNL.
Europarlamentarul Gheorghe Falcă îl contrazice pe Nicolae Ciucă în ceea ce privește posibilitatea ca PNL și PSD să aibă liste comune de candidați la alegerile parlamentare și locale. Dacă Nicolae Ciucă a precizat marți că există disucții pe această temă cu PSD și că orice opțiune politică rămâne deschisă, Gheorghe Falcă a precizat într-o intervenție pentru B1 TV că această variantă nu trebuie luată în calcul. Acesta a subliniat că discuțiile liderilor coaliției nu trebuie considerate ca fiind negocieri.
„În primul rând nu este o decizie. În interiorul PNL nu s-a discutat așa ceva și cred că nici nu ar trebui să se discute o astfel de acțiune de a candida împreună cu competitorii noștri de stânga. Eu cred că faptul că au discutat la ședințele de coaliție între dânșii un astfel de subiect, fără a avea un mandat al partidului nu se poate numi negociere și eu cred că fiecare partid trebuie să se adreseze electoratului, trebuie să aibă propriul lor program de guvernare. Noi credem în cetățeni, vrem să facem politicile pentru familile. Atunci când ne gândim la sistemul de sănătate familia ne spune cel mai bine dacă sistemul de sănătate funcționează bine. Sistemul de educție la fel trebuie să fie proiectat în jurul familiei. Noi constatăm astăzi că partenerii noștri de guvernare au abandonat sănătatea, au desființat construcția a șase spitale în România, au desființat zeci și zeci de investiții în nivelul de educație al României, de aceea nu putem să candidăm împreună pentru că noi credem în alte valori”, a spus Falcă.
Gheorghe Falcă a precizat că liberalii nu își doresc o colaborare electorală cu PSD: „Eu cred că PNL nu își dorește să fie pe liste cu PSD. PNL este partidul care a dat președintele României și PNL are obiectiv în 2024 să dea pe președintele României. Avem obiective diferite față de PSD. Evident că trebuie pentru acest lucru să candidăm singuri, să ne arătăm potențialul nostru, experții noștri să iasă în față, să prezentăm un program d eguvernare realist, să ducem la îndeplinire implementarea acestor bani europeni pe care noi i-ama dus. Noi suntem cei care am adus PNRR, noi am adus bani pentru a se construi autostrăzi, pentru spitale și noi trebuie să implementăm în continuare, să ne arătpm seriozitate fațpă de cetățeni și evident să fim oamenii care credem în valorile de drepata”.

Facebook Comments