Falcă, Bîlcea, Bibarț, unde e monumentul Marii Uniri?

by Florian Popa

A trecut un an și jumătate de când Aradul a sărbătorit Centenarul Marii Uniri fără monumentul atât de dorit de arădeni, pe care politicianul de carton Ghiță Falcă și trepădușii lui îl promit de prin 2007, de când s-a semnat contractul cu sculptorul Florin Codre. Sentaroul Mihai Fifor îi acuză pe Falcă și cei de la PNL de faptul că în urmă cu un an și jumătate doar au mimat interesul pentru monument, încercând să adune capital politic, dovadă că de atunci nu au mai mișcat un deget pentru finalizarea acestui proiect, deși de opt luni avem un guvern liberal, deci nu mai există scuza că nu se dorește acest lucru la Ministerul Culturii.

„13 ani în care Falcă și ai lui ne-au arătat atât incompetența acestei găști portocalii, care e preocupată doar să fure din banul public, 13 ani în care Falcă și ai lui ne-au arătat disprețul pe care îl au față de valorile și istoria acestui oraș.

În 2018, Ghiță Falcă dădea vina pe Guvernul PSD, pentru neputința sa de a amplasa monumentul Marii Uniri și a da astfel importanța cuvenită Centenarului. Se tăvălea în chinuri Ghiță Falcă, pe la televiziunile de casă, arătând cu degetul spre guvern, spre Ministerul Culturii, jurând cu mâna pe inimă că el a făcut totul, dar dușmanul de la București l-a oprit să cinstească cei 100 de ani de la Marea Unire.

Uite că de opt luni ai guvernul tău, Ghiță Falcă. Ce demersuri ai făcut în această perioadă tu și aghiotanții tăi Bibarț și Bîlcea, care altădată păreau și ei foarte îngrijorați de această problemă?

Arătați-ne și nouă o adresă măcar trimisă ministerului, să vadă arădenii că vă pasă. Povestiți-ne despre un drum la Ministerul Culturii, despre o întrevedere cu ministrul, să vadă arădenii dacă sunteți interesați de subiect sau doar i-ați mințit, din dorința de a mai aduna niște voturi.

Vine campania electorală, Ghiță Falcă, mai trage o minciună cu monumentul, așa cum ai făcut și cu Cetatea Aradului, pe care ani de zile ai refuzat să o primești, sau cu pasajul de pe centura Aradului, pe care l-ai blocat din dorința ta de a duce un război inutil pentru arădeni cu parlamentarii PSD.

Hai, minte-ne frumos, că doar asta faci și tu și sacii tăi de cartofi, de 16 ani încoace“, scrie senatorul Mihai Fifor pe pagina sa de Facebook.

Facebook Comments