Falcă a vrut să-l dea jos pe Orban, după ce a fost eliminat de pe lista pentru europarlamentare

by Cosmin Mihuta

În PNL s-a constituit o grupare de nemulțumiți, care doresc să-l dea jos pe președintele Ludovic Orban. Conform unor surse din PNL Arad, primarul Gheorghe Falcă ar fi afirmat în anumite cercuri că, alături de alți colegi din țară, vor face eforturi pentru înlăturarea lui Orban. Principala nemulțumire a lui Gheorghe Falcă e faptul că nu a reușit să prindă un loc eligibil pe lista pentru alegerile europarlamentare, deși se bătuse cu pumnul în piept în fața colegilor de filială că totul este rezolvat. Orgolios cum îl știm, Falcă n-a suportat prea bine „palma“ primită de la Orban, în urma căreia s-a făcut de râs în fața colegilor de la Arad, care au aflat încă o dată cât de mic e primarul nostru în ochii conducerii centrale.

Se pare că scoaterea lui Falcă de pe lista pentru europarlamentare se datorează scorului slab obținut de PNL Arad la alegerile parlamentare, Orban reproșându-i faptul că filiala arădeană a rămas cu un deputat și un senator, adică la nivelul USR Arad. Potrivit surselor politice ale MEDIAFAX, între cei doi a avut loc o ciocnire și la ședința Biroului Politic Național din această săptămână, Falcă ieșind extrem de șifonat. Gheorghe Falcă i-a adus câteva critici lui Orban, iar apoi i-a spus că este profesor în comunicare. În replică, Orban l-a pus pe Falcă la colț și i-a transmis că de un an de zile nu îl vede nimeni, cu toate că spune că este profesor în comunicare. Mai mult, Ludovic Orban i-a acuzat pe Falcă și alți lideri PNL că fac jocul PSD: „Ce faceți aici, subminați partidul din interior? Aici veniți și faceți nu știu ce și prin spate faceți liste. Dați în PNL. Deci este clar că cineva din afară vrea să faceți chestia asta”, le-ar fi spus Orban liberalilor nemulțumiți, au relatat sursele politice pentru MEDIAFAX.

Surse din PNL susțin că în urma scandalului de la BPN, sunt mari șanse ca Gheorghe Falcă să fie demis de la șefia PNL Arad. Conform surselor MEDIAFAX, Ludovic Orban intenționează modificarea Statului partidului, în sensul posibilității demiterii liderilor de filiale printr-o majoritate simplă care este mult mai ușor de întrunit, decât votul a două treimi din membri.

Facebook Comments