Falcă a pierdut procesul, dar nu se lasă: Proiectul de demolare a Pieţei Catedralei merge mai departe

by Andreea Radu

Primăria municipiului Arad a luat la cunoştinţă şi anunță că respectă (?!) decizia instanţei de anulare a Hotărârii Consiliului Local Municipal Arad cu nr. 365 din 21.09.2018 privind aprobarea modificării și completării HCLM nr. 41/2014 privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici și a Studiului de Fezabilitate pentru obiectivul de investiție „Regenerare urbană zona Piața Catedralei din Municipiul Arad”.

Cu toate acestea, primarul Falcă nu renunță la idee și va promova un nou proiect de hotărâre cu privire la demolarea pieței. El se va regăsi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe extraordinare de Consiliu Local Municipal.

Regenerarea urbană (n.r. demolarea) a  Pieţei Catedralei reprezintă o prioritate pentru administraţia locală şi nu va putea fi blocată la infinit. Vorbim despre o zonă care are nevoie de reconfigurare peisagistică şi de o parcare subterană care ar rezolva problema lipsei locurilor de parcare. Vom face tot ceea ce este necesar pentru ca proiectul de regenerare urbană (n.r. demolarea) a Pieţei Catedralei să meargă mai departe”, a declarat  primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.


Facebook Comments