Facebook şi Instagram şterg înregistrările video cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro

by Cristian Dobre

Facebook şi Instagram au şters luni la rândul lor, după Twitter, înregistrări video cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, apreciind că acestea transmit un mesaj greşit cu privire la pandemia de coronavirus, informează marţi AFP.

„Retragem de pe Facebook şi Instagram conţinuturile ce nu respectă condiţiile noastre de utilizare, (condiţii) care nu autorizează dezinformarea ce poate cauza suferinţe fizice persoanelor”, a informat Facebook într-un comunicat trimis mass-media și citat de Agerpres.

Cu o zi înainte, Twitter a invocat, în legătură cu aceleaşi înregistrări video, „înăsprirea regulilor sale pentru a lua în calcul conţinuturi care sunt în contradicţie cu ordine de sănătate publică ce vin de la surse oficiale şi care ar putea spori riscul de transmitere a COVID-19”.

Înregistrările video vizate îl arată pe şeful statului brazilian făcând o baie de mulţime duminică, la Brasilia, în contradicţie flagrantă cu restricţiile oficiale de pe teritoriul Braziliei.

Sâmbătă, ministrul brazilian al sănătăţii Luiz Henrique Mandetta a subliniat importanţa de a păstra distanţa socială pentru a evita propagarea bolii.

Acelaşi ministru a reiterat apelul luni. „În acest moment, trebuie să menţinem gradul cel mai mare de distanţare socială, ca să putem (…) oferi suficient timp ca sistemul de sănătate să se întărească”, a afirmat el.

Brazilia înregistrează 4.579 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 159 fatale.

Preşedintele de extremă dreapta al Braziliei s-a arătat cu toate acestea sceptic cu privire la gravitatea a ceea ce el consideră „o mică gripă”. „Autorităţile unor state şi municipalităţi trebuie să renunţe la conceptul pământului pârjolit: interdicţia transporturilor, închiderea comerţului şi izolarea în masă”, spunea el la 25 martie.

Principalele personalităţi de stânga din Brazilia au publicat luni un manifest prin care cer demisia sa. „Bolsonaro este mai mult decât o problemă politică, el a devenit o problemă de sănătate publică”, se spune în manifest.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments