Facebook face schimbări importante pentru utilizatori

by Cristian Dobre

Facebook anunță noi schimbări pe platformă! Utilizatorii vor putea să facă apeluri video în direct la care să participe până la 50 de persoane. Pandemia de COVID-19 și cererile tot mai mari de servicii video au favorizat luarea acestei decizii.

Tot ce trebuie să facă este să intre pe Messenger Rooms. Partea uluitoare este că vor putea participa la apelurile video chiar și persoane care nu dețin un cont de Facebook.

Această decizie a fost luată în urma numeroaselor cereri de creștere a serviciilor video tip conferință din ultima vreme. În perioada pandemiei de coronavirus, tot mai mulți oameni au fost nevoiți să lucreze de acasă, iar ședințele sau anumite cursuri s-au desfășurat prin platformele video, cea mai des folosită fiind aplicația Zoom Video Communications sau Google Meeting.

Cum s-a ajuns la această inițiativă

Tocmai din acest motiv, reprezentanții Facebook au decis ca începând de joi să lanseze această funcție video în unele țări, urmând ca în curând să fie disponibil în toate țările unde există Messenger Rooms.

În urma măsurilor de distanțare socială impuse de multe țări, în contextul pandemiei de coronavirus, numărul transmisiunilor live de pe Facebook s-a dublat în iunie comparativ cu anul anterior.

Facebook e o companie americană multinațională care deține și operează rețeaua socială cu același nume, fiind cea mai folosită din lume. A început să vândă acțiuni către public din 18 mai 2012. Mark Zuckerberg este cofondator și director general al companiei care își are sediul central în California. Din anul 2011 Facebook are peste 2.000 de angajați și deține birouri în peste 15 țări.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments