Expoziţie de fotografie cu portrete ale victimelor Holocaustului, prezentată la Essen

by Cristian Dobre

O expoziţie de fotografie cu portrete în format mare ale 75 de supravieţuitori ai Holocaustului se va deschide miercuri pentru public în oraşul Essen, din vestul Germaniei, relatează dpa.

Expoziţia, numită „Supravieţuitorii: Feţele Vieţii după Holocaust”, reunind fotografii realizate de renumitul artist Martin Schoeller, va fi vernisată marţi de către cancelarul german Angela Merkel.

Unul dintre supravieţuitorii Holocaustului al cărui portret va fi expus, Naftali Furst, este aşteptat să participe marţi la deschidere, a declarat luni, la Essen, Kai Diekmann, preşedintele Centrului Mondial de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Yad Vashem” din Germania.

Expoziţia a fost organizată cu ocazia împlinirii a 75 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare de la Auschwitz-Birkenau de către soldaţii Armatei Roşii, pe 27 ianuarie 1945. Naziştii şi aliaţii lor au ucis circa 6 milioane de evrei în timpul Holocaustului.

Proiectul, iniţiat de Prietenii Germani ai Yad Vashem, cuprinde o expoziţie de fotografie şi un album în limba engleză cu cele 75 de portrete. După închiderea expoziţiei de la Essen, organizatorii planifică şi un turneu mondial al acesteia, care include printre altele oraşele Toronto şi Maastricht.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments