Expoziția BRAZI DE POVESTE, la Muzeul Județean Arad

by Andreea Radu

 

În pragul sărbătorilor de iarnă Complexul Muzeal Arad oferă arădenilor un cadou inedit, expoziția ”Brazi de poveste la muzeu” care aduce nostalgia iernilor de altădată și magia copilăriei în muzeu. Expoziția, o premieră pentru muzeul arădean, este realizată cu implicarea directă a partenerilor săi, firme private din sectorul economic arădean care au dăruit și împodobit brazii expuși în muzeu pentru a deveni bucuria copiilor din centrele din județul Arad, aflate sub protecția D.G.A.S.P.C. Arad.

La evenimentul de deschidere al expoziției ”Brazi de poveste la muzeu” au fost invitați beneficiarii D.G.A.S.P.C. Arad, primii care se vor bucura de cadourile oferite de Complexul Muzeal Arad și partenerii săi, urmând ca pe parcursul expoziției peste o mie de elevi din școlile arădene să treacă pragul muzeului.

Inaugurarea expoziției de la Muzeul de Științe ale Naturii din cadrul Complexului Muzeal Arad a avut loc în prezența domnului Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, ai reprezentanților D.G.A.S.P.C. Arad și ai reprezentanților firmelor arădene implicate în organizarea evenimentului caritabil pentru beneficiarii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.

„Evenimentul de la muzeu este o premieră arădeană și mulțumesc tuturor companiilor și instituțiilor care s-au mobilizat pentru succesul expoziției. Îi invit pe toți arădenii la această manifestare unică și apoi îi invit să treacă pe la bradul din fața Consiliului Județean Arad să vadă că administrația județeană a pregătit mai frumos ca niciodată sfânta sărbătoare a Nașterii Mântuitorului”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele Consiliului Județean Arad.

Cu prilejul acestui inedit proiect muzeal de la final de an, conducerea Complexului Muzeal Arad – Dr. Sorin Bulboacă, manager și Bogdan Blaga, director adjunct – a prezentat cele mai ofertante evenimente muzeale de anul viitor, când  muzeul arădean va sărbători 130 de ani de existență (1893-2023).

”Prin această expoziție inedită, care se adresează în primul rând copiilor, deschidem șirul evenimentelor dedicate aniversării celor 130 de ani de existență a muzeului arădean, evenimente care se vor desfășura pe toată perioada anul 2023, un an în care ne dorim să venim cu o altfel de abordare a activității muzeale, cu expoziții și evenimente muzeale organizate pentru și împreună cu publicul nostru”, a declarat Bogdan Blaga, directorul adjunct al Complexului Muzeal Arad.

Printre evenimentele muzeale de promovare expozițională, editorială și educațională a patrimoniului cultural mobil arădean se numără organizarea unor conferințe de istorie și expoziții dedicate aniversării celor 130 de ani de existență a muzeului arădean, Muzeul de Relicve al Revoluției de la 1848-1849, deschis pentru arădeni în anul 1893 la etajul II al actualului Teatru de Stat.

Seria evenimentelor de anvergură ale anului aniversar continuă cu redeschiderea Muzeului de Artă, după un nou concept expozițional, ca muzeu dedicat artiștilor și artei românești.

Noaptea Muzeelor, eveniment muzeal cu tradiție la nivel național, va avea un program special în toate spațiile muzeale din Municipiul Arad, care va oferi publicului posibilitatea de a descoperi patrimoniul muzeal prin expoziții și evenimente interactive realizate de specialiștii muzeului în parteneriat cu asociații non-profit. În toamnă, va continua cu ediția pentru județ, Noaptea Muzeelor la sate, un proiect muzeal național inedit.

 

Facebook Comments