EXPERTI DIN ARAD SI TIMISOARA, TRIMISI LA ACCIDENTUL DIN UNGARIA

by Sida Voicu

Ministerul Afacerilor Externe a fost informat prin intermediul misiunilor diplomatice de la Budapesta şi Szeged ca, pe data de 7 februarie, dupa ora 20:00 (ora Romaniei), a avut loc un accident rutier in judeţul Baranya, in zona autostrazii M6.
In accident a fost implicat un autocar inmatriculat in Romania, in care se aflau pasageri, cetaţeni romani.
Din datele deţinute de Ministerul Afacerilor Externe, din cei 29 de pasageri, 22 au suferit rani.
Aceştia au fost transportaţi de urgenţa la spitale din apropiere pentru a primi ingrijiri medicale.

Ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, a cerut unei echipe de experţi de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier (ISCTR) Arad şi Timişoara sa se deplaseze de urgenţa la Szeged.
Potrivit datelor centralizate de Autoritatea Rutiera Romana (ARR), in autocar se aflau inregistraţi 26 de pasageri, care au plecat vineri de la Baile Homorod şi aveau ca destinaţie localitatea Pecs, din Ungaria.

Autobuzul implicat in accident are capacitatea de 49 de locuri, an de fabricaţie 1998 şi este clasificat la o stea.
Firma operatoare are din anul 2011 licenţa de transport persoane, iar şoferul care se afla la volan este deţinator al unui certificat profesional pentru transportul rutier de persoane, valabil pana la data de 15.09.2015.
In urma cercetarilor efectuate la faţa locului de poliţia maghiara asistata de experţii romani, inspectorii ISCTR vor face un control la sediul firmei, pentru a verifica transportul de persoane efectuat de catre aceasta firma.

 

Sursa: http://www.timisoaraexpress.ro/stiri-locale-timisoara/experti-din-arad-si-timisoara-la-accidentul-autocarului-romanesc-din-ungaria_12533

Facebook Comments