EXCLUSIV: PARCHETUL A DISPUS INCEPEREA URMARIRII PENALE IMPOTRIVA LUI FALCA IN DOSARUL METIANU

by Cosmin Mihuta

O plângere penală depusă în urmă cu mai bine de trei luni la poliţie ar putea să se transforme într-un nou coşmar pentru primarul Aradului, Gheorghe Falcă. Abia scăpat de dosarul „Fabrica de Zahăr“ (numai el ştie cum), primarul Aradului a intrat într-o nouă încurcătură. Este vorba de dosarul „Meţianu“, care vizează modul în care s-au achiziţionat băncile de 8000 de euro de pe strada Meţianu, dar şi coşurile de gunoi, care au costat şi ele mii de euro.

Partidul Conservator Arad a depus în acest caz o plângere penală la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Arad care, în urma verificărilor, a sesizat parchetul. „Din verificările efectuate rezultă indicii privind săvârşirea unor fapte prevăzute de legea penală. Prin urmare, a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad”, se arată într-o adresă trimisă de IPJ Arad către Partidul Conservator, în luna noiembrie.

Din informaţiile noastre, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au considerat că în cazul „Meţianu“ s-au comis anumite fapte de natură penală, dispunând, în acest sens, începerea urmăririi penale faţă de primarul Gheorghe Falcă. Sursele noastre susţin că în luarea acestei decizii a contat mult punctul de vedere al Curţii de Conturi a României (atenţie, nu Camera de Conturi Arad), care ar fi considerat că ceea ce s-a făcut pe Meţianu s-a făcut cu încălcarea legii.

Pentru Gheorghe Falcă e a doua veste proastă primită într-o săptămână, după cea privind procesul cu Leontin Aslău, pierdut la Curtea de Apel Timişoara, caz care se va lăsa, cel mai probabil, cu încă o plângere penală. Dacă mai punem la socoteală şi faptul că de la toamnă justiţia iese din sfera de influenţă a naşului Băsescu, putem spune că pentru primarul Aradului  se anunţă vremuri grele.

 

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments