EXCLUSIV: EX-ARADEANCA ANITA MESZAROS A SEMNAT TOT IN FRANTA, CU LIMOGES ABC

by Sorin Haut

Fosta baschetbalistă de succes a Aradului a schimbat echipa în liga a doua franceză. După două sezoane la Reims, Anita Meszaros, 25 de ani şi 1,88 m., a optat pentru Limoges ABC, echipă care în sezonul viitor are ca obiectiv calificarea la turneul final, de promovare în prima ligă. Limoges a terminat în acest sezon pe locul 5 în campionat, pivotul naţionalei României fiind dorit de antrenorul ei de la Reims, William Rassineux, care va fi „secund” la Limoges. Meszaros a semnat ieri pentru un sezon cu gruparea din Hexagon, iar antrenorul celor de la Limoges, Maxim Bezin, are doar cuvinte de laudă la adresa sa:

Maxim Bezin, noul antrenor al Anitei: „Este o jucătoare completă”

Sunt foarte mulţumit de faptul că Anita ni s-a alăturat, este o jucătoare care ştie ce înseamnă munca, pentru ea nu există cuvântul imposibil. În ultimele trei sezoane a avut două accidentări serioase la genunchi, dar a muncit din greu pentru a reveni, ai nevoie de multă ambiţie şi inteligenţă pentru a face ceea ce ce face ea azi. Va aduce multă determinare şi experienţă în echipa noastră. Este important că s-a acomodat deja în liga a doua din Franţa, având multe meciuri aici. Este o jucătoare completă, care ni s-a alăturat şi va munci din greu pentru a duce acest grup în Final Four”, a declarat antrenorul Maxim Bezin pentru site-ul oficial al echipei, limogesabc.com.

„Ambiţia mea este să ajungem în Final Four”

Sunt foarte fericită şi bucuroasă să vin la Limoges, am ales această echipă pentru că am auzit doar lucruri frumoase despre ea, îmi place că oamenii apreciază sportul. Ambiţia mea personală este să ajungem la turneul final şi să jucăm la cel mai înalt nivel posibil”, a declarat Anita pentru site-ul oficial al noii sale echipe. Trei titluri naţionale, o Cupă a României şi o Ligă a Europei Centrale, sunt principalele repere ale palmaresului Anitei în cei 6 ani petrecuţi la Univ.Goldiş ICIM Arad, performanţe care o recomandă drept una dintre cele mai importante jucătoare pe care le-a avut Aradul de-a lungul istoriei.

Şi-a lăsat serios amprenta la Arad

De altfel, ea este foarte apreciată şi acum în rândul suporterilor, însă datoare a rămas conducerea clubului, care nu a binevoit nici acum să îi aşeze un tricou la panoul de onoare din Sala Polivalentă. Componentă de bază a echipei naţionale a României, Anita Meszaros a fost din nou ofertată, imediat după finalul sezonului, de oficialii ICIM-ului, dar jucătoarea a preferat să rămână în Franţa, unde s-a acomodat excelent. Pivotul României s-a recuperat bine după operaţia la genunchi, iar până în toamnă va fi aptă 100% pentru a ataca noul sezon din LF2.

 

Facebook Comments