Examen cu „studenții” Clujului, în lupta dură pentru salvare! UTA nu mai poate greși acasă

by Sorin Haut

Aflată încă în zona retrogradabilă a Superligii, dar la doar trei puncte de prima poziție peste linia locurilor de baraj, UTA joacă sâmbătă un nou meci foarte important în lupta pentru supraviețuire. Iar misiunea arădenilor va fi una foarte complicată, asta pentru că pe Arena Francisc Neuman descinde una din cele mai în formă formații din play-out, o Universitatea Cluj revitalizată după venirea pe banca tehnică a lui Ioan Ovidiu Sabău. Cu el pe bancă, „alb-negrii” au obținut 18 puncte din 30 posibile și astăzi ocupă locul trei în play-out, la șase lungimi peste UTA și la doar un punct distanță de un loc de duce la barajele pentru Conference League. Universitatea a bătut-o cu 2-0 pe FC Argeș înainte de pauza internațională și speră într-un rezultat pozitiv și la Arad, cu UTA, într-un duel de mare tradiție al fotbalului românescDeși pe terenuri străine nu se descurcă la fel de bine ca și acasă. „Am avut o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine, am avut încredere și entuziasm după ultimul joc. Au apărut mici probleme de sănătate, încercăm să recuperăm anumiți jucători. Pentru UTA poate nu e un meci decisiv, însă unul foarte important. De altfel, și pentru noi e la fel. Trebuie să fim concentrați pe obiectivul nostru, să nu cedăm. Tot timpul am atras atenția, e nevoie de acea stare de spirit care te ajută să progresezi. Noi am arătat bine atunci când ne-am și pregătit foarte bine. Cred că așa va trebui să arătăm și la Arad, trebuie să avem încredere să jucăm fotbal, să nu ne fie teamă”, a spus Ioan Ovidiu Sabău în conferința de presă ce a precedat deplasarea de pe Mureș. Ca și alți tehnicieni din Superligă, „principalul” lui „U” a vorbit despre jocul mai bărbătesc al arădenilor.

Sabău: „Nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență și știm să jucăm fotbal”

„Am înțeles că UTA e o echipă agresivă, care joacă dur. E o caracteristică a lor, asta știu să facă, să lupte pentru fiecare minge, să-și câștige duelurile unu la unu și să joace la limită, acuma depinde și cine va arbitra și maniera de arbitraj. Dar, pe lângă asta, trebuie să știm cum să abordăm astfel de dueluri, să tăiem elanul adversarului. Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal. Arătăm ca o echipă disciplinată, cu entuziasm. Trebuie ca toți jucătorii să fie implicați și să dea tot. Din punct de vedere fizic și al organizării, UTA a arătat destul de bine. Au fost unele meciuri în care au pierdut pe final, dar rămân o echipă care nu abandonează lupta niciodată. Nu trebuie să mergem acolo cu o stare de mulțumire dată de faptul că stăm bine în clasament sau că am putea juca un baraj de cupe europene. Cu un joc pierdut ești la diferență foarte mică de ultimele clasate. Eu sunt conștient că obiectivul nu e realizat și sper să înțeleagă asta și jucătorii”, a adăugat Sabău, care s-a declarat dezamăgit de faptul că formația sa a fost programată să joace la amiază (ora 12), opinând că evoluția jucătorilor va fi influențată de acest aspect.

Sunt anunțate absențe importante în ambele tabere! Abeid și Thiam nu vor juca

Sabău a anunțat absența atacantului Thiam la Arad, din cauza unei accidentări, în vreme ce Nistor și Filip sunt incerți. În schimb, Ze Gomes este recuperat. UTA stă mai bine la meciurile directe din acest sezon, la Arad a fost 2-1 în tur, cu reușite semnate de Postolachi și Cascini, iar la Cluj 0-0. În schimb, roș-albii au început rău play-out-ul, 0-1 la Petrolul, cu gol primit pe final și nu reușesc să evadeze dintr-o zonă tot mai inconfortabilă. Mulți jucători nu reușesc să dea randamentul scontat, jocul nu arată cum ar trebui, iar lipsa eficienței în fața porții îi duce la disperare pe suporteri. La toate astea s-au adăugat din nou și câteva probleme de lot, accidentările lui Erico și Isac, plus indisponibilitatea lui Aly Abeid, care revine târziu de la acțiunile naționalei Mauritaniei. De asemenea, Rareș Pop acuză o stare de oboseală acumulată în ultima perioadă, când a jucat constant titular și apoi a fost convocat și la naționala U19. În ciuda acestor probleme, la care amintim gazonul prost de la Arad, Laszlo Balint continuă să aibă încredere în echipa sa:

Balint rămâne optimist: „Un moment greu, dar avem puterea să câștigăm!”

Este clar că întâlnim o echipă în formă sportivă foarte bună, ce are în componență jucători cu experiență dar și calitate individuală peste medie, capabili să rezolve situații 1 la 1. I-aș nominaliza în special din linia mediană pe Filip și Nistor, dar stau foarte bine și în atac și apărare. Așadar, din prisma calității adversarei o să ne aștepte un meci foarte complicat, este un moment greu pentru noi, dar eu zic că aveam puterea necesară pentru a găsi resursele  câștigăm sâmbătă. Trebuie să trecem peste orice impediment, inclusiv cel al terenului, știu că s-au făcut eforturi pentru îmbunătățirea stării gazonului și nu putem să ne uităm la chestiunile astea. Important este să facem tot ce ține de noi pentru a ne apropia victoria. Am un respect deosebit pentru Sabău, este o figură marcantă din fotbalul românesc, atât ca și fotbalist cât și ca antrenor. Lupta pentru salvare se va da până în ultima etapă, sunt sigur de asta, iar pe această cale țin să le mulțumesc oamenilor deloc puțini care ne-au transmis în această pauză mesaje de încurajare. Le promitem că vom da totul pentru a ne atinge obiectivul.  Meciul dintre UTA și Universitatea Cluj este programat sâmbătă, ora 12 și contează pentru runda a doua a play-out-ului din Superliga.

 

Facebook Comments