Examen cu „studente” clujence, înaintea vizitei campioanei

by Sorin Haut
Please follow and like us:

FCC Baschet Arad rămâne pe locul trei în Liga Naţională, după surpriza de la Satu Mare, unde liderul a cunoscut prima înfrângere stagională. Deşi nu mai sunt favorite la ocuparea poziţiei a doua înainte de play-off, „galben-albastrele” nu renunţă la luptă şi speră ca Sepsi să îşi apere corect şansele pe teren propriu, cu CSM. Dar până atunci, echipa lui Rodriguez trebuie să câştige tot, inclusiv derby-ul de la mijlocul săptămânii viitoare, cu aceeaşi campioană din Sfântu Gheorghe. Mai este un meci până acolo, mai exact cel de sâmbătă, ora 16, de la Cluj-Napoca, unde Webb şi colegele sale nu ar trebui să întâmpine prea mari probleme cu Universitatea, echipă care s-a stins în a doua fază a campionatului. Totuşi, a treia clasată îşi ia măsuri de precauţie, mai ales că „studentele” au furnizat nu o dată surprize, o ispravă de acest gen fiind chiar cea de la Arad, când au reuşit să câştige în toamna anului trecut, în turul primei faze a Ligii.

Lupta cu Satu Mare, pentru calificarea directă în semifinale, e încă deschisă, asta pentru că Aradul are avantajul meciurilor directe, în caz de egalitate de puncte. Nu e cazul în acest moment, dar mai sunt trei etape şi orice se poate întâmpla. Mai ales că sătmărencele au două deplasări grele săptămâna viitoare: la Târgovişte şi apoi, la Sfântu Gheorghe, în vreme ce FCC Baschet Arad joacă de două ori acasă, miercuri cu Sepsi şi apoi weekendul viitor, cu Olimpia Braşov.

Revenind la etapa a opta, de la acest sfârşit de săptâmână, aceasta mai programează disputele: Satu Mare – Braşov, sâmbătă, ora 17 şi Sepsi – CSM Târgovişte, sâmbătă, ora 19. În clasament conduce Sepsi, 21 de puncte, urmată de Satu Mare, 19 şi Arad, 18. Pe locurile 4, 5 şi 6 se clasează, în ordine, Târgovişte, 15 puncte, Cluj şi Braşov, ambele cu 13 puncte.

Facebook Comments