Evgheni Prigojin îi mulțumește Dianei Șoșoacă pentru că sprijină Rusia

by Andreea Radu

Senatoarea Diana Șoșoacă a primit laude din partea șefului mercenarilor Wagner, Evgheni Prigojin, după proiectul de lege pe care l-a inițiat în legătură cu anexarea unor teritorii aflate în componența Ucrainei, scrie b1tv.ro.

Laude de la Prigojin pentru Diana Șoșoacă

Evgheni Prigojin a comentat știrea legată de proiectul de lege inițiat zilele trecute de senatoarea Diana Șoșoacă, care cere „denunțarea Tratatului de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina” și anexarea, de către România, a teritoriilor ucrainene aflate în componența României în perioada interbelică.
Întrebat despre acest proiect, răspunsul lui Evgheni Prigojin a fost următorul: „Desigur, păstrăm legături cu mulți politicieni europeni, inclusiv membri ai Parlamentului European. Le mulțumesc pentru că sprijină Rusia atât de mult cât o pot face. În ceea ce privește «vocea Rusiei», ca să nu jignesc pe nimeni, voi spune următoarele: Pentru ca vocea noastră să fie auzită, trebuie să vorbim tare, dacă vorbești cu voce joasă și îți petreci viața doar pentru propria ta bunăstare, nimeni nu te va auzi”.
Senatoarea Diana Șoșoacă a depus o inițiativă legislativă prin care cere denunțarea Tratatului cu Ucraina. Astfel, articolul 3 din proiectul de modificare a legiii 129/1997, prevede: „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”. Șoșoacă și-a argumentat inițiativa legislativă spunând că: „Prin acest demers dorim să recuperăm identitatea culturală, tradițiile, obiceiurile și religia populației românești estimată la aproximativ 1 milion de români, inclusiv familii mixte.
Argumentul că prin semnarea acestui tratat se realiza integrarea țării noastre în NATO este fals, întrucât polonezii au aderat la NATO înaintea noastră, în 1999, fără sa semneze vreun document de recunoaștere a Pactului Ribbentrop Molotov. Din păcate, frații noștri români din Ucraina nu au dreptul să învețe în limba maternă, existând riscul pierderii identității culturale.” În replică, Ucraina a anunțat sancțiuni împotriva Dianei Șoșoacă. De asemenea, senatoarea SOS a fost pusă inclusiv pe lista dușmanilor de stat ai Ucrainei.

Propunerea șocantă a Dianei Șoșoacă

Prin denunțarea Tratatului, Șoșoacă solicită ca noi să anexăm teritoriile din Ucraina aflate în componența României interbelice, fapt ce ar fi posibil doar printr-o declarație de război din partea României.
Astfel, la articolul 3 din proiectul depus de Șoșoacă scrie: „România anexează teritoriile istorice care i-au aparținut, respectiv Nordul Bucovinei, Herța, Bugeacul (Cahul, Bolgrad, Ismail), Maramureșul istoric și Insula Șerpilor”.
Diana Șoșoacă s-a remarcat anii trecuți prin discursurile anti-vaccinare și împotriva măsurilor de protecție față de COVID. De când Rusia a atacat Ucraina, ea a avut mai multe ieșiri pro-ruse și anti-ucrainene. De altfel, ea a fost de mai multe ori invitată la evenimente organizate de Ambasada Rusiei la București.

Facebook Comments