Evgheni Prigojin consideră că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume

by Andreea Radu

Liderul Grupul Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că oamenii săi sunt cei mai puternici luptători, dar a afirmat că armata ucraineană a dus o luptă aprigă la Bahmut., scrie b1tv.ro.
„Acum pot judeca conform propriei mele experienţe, ştiu cum luptă diferite ţări […] astăzi PMC Wagner este cea mai bună armată din lume, iar, după ea, desigur, trebuie să spun că ar trebui să fie armata rusă pentru a fi corect din punct de vedere politic, dar cred că ucrainenii sunt astăzi una dintre cele mai puternice armate din lume”, a declarat Prigojin, marţi, într-un interviu cu Konstantin Dolgov, un blogger pro-rus, transmite News.ro.
În weekend, grupul Wagner a spus că a cucerit toate teritoriile pe care le planificase și că va părăsi joi linia frontului din est al Ucrainei și va lăsa lupte în baza Ministerului rus al Apărării.
Prigojin a afirmat că ucrainenii sunt „foarte bine organizaţi, foarte bine antrenaţi, iar serviciile lor de informaţii sunt la cel mai înalt nivel, pot opera orice sistem militar cu acelaşi succes, unul sovietic sau unul NATO”.
Liderul grupul Wagner a fost întrebat despre incursiuni transfrontaliere din Belgorod, revendicate de rușii anti-Putin, iar el a răspuns că „grupuri ale Corpului Voluntarilor Ruşi intră fără ruşine în regiunea Belgorod”, iar forţele de apărare ruseşti nu sunt „absolut deloc pregătite să le opună rezistenţă sub nicio formă”.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate