EUSEBIU PISTRU:”AM SUSTINUT IN PLENUL PARLAMENTULUI CAUZA JUDECATORIILOR CHISINEU-CRIS SI GURAHONT”

by Calin Moga

Deputatul Eusebiu Pistru este contrariat de faptul că subiectul desfiinţării Judecătoriilor din Chişineu-Criş şi Gurahonţ a devenit subiect de propagandă politică. „Eu am abordat acest subiect ca urmare a discuţiilor cu oamenii, am luat poziţie iar astăzi (n.r. marţi) am avut o declaraţie politică în plen. Voi continua demersurile pentru ca această amânare să se transforme în decizie definitivă de menţinere a activităţii celor două judecătorii”.

De asemenea, deputatul Eusebiu Pistru a adresat şi o interpelare depusă ministrului Justiţiei. „Vă rog să îmi precizaţi dacă în oraşul Chişineu Criş şi în comuna Gurahonţ, judecătoriile pe care le desfiinţaţi vor fi folosite ca sedii secundare conform art. 6 alin. (2), din proiectul aflat în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Justiţiei”, se arată în interpelare, Eusebiu Pistru solicitând un răspuns în scris.

De asemenea, Pistru consideră că parlamentarii USL de Arad ar trebui să şi aroge mai puţin anumite merite şi să îşi asume mai mult responsabilitatea legată de problemele Aradului şi arădenilor. „Văd că parlamentarii USL abordează această problemă de la începuturi, adică din 2006, când s-a propus prima dată problema restructurării sistemului. Domnii deputaţi uită că PDL a reuşit, în 2009, să se opună desfiinţării judecătoriei Chişineu-Criş, deşi atunci exista o problemă, cea a spaţiului de desfăşurare a activităţii. Mă aşteptam ca cei de la USL să aibă aceeaşi atitudine ca şi a parlamentarilor noştri, în 2009, când Judecătoria Chişineu-Criş a scăpat de desfiinţare. În schimb, actualul Guvern USL a hotărât desfiinţarea judecătoriilor”, a afirmat Eusebiu Pistru.

„De asemenea, deputaţii  USL au anunţat acum amânarea deciziei, când aceasta a fost luată pentru toate judecătoriile aflate în această cauză, nu doar pentru cele din Criş şi Gurahonţ. Dacă tot îi preocupă soarta celor două judecătorii, le cer public să rezolve situaţia, astfel încât decizia de desfiinţare a celor două judecătorii să nu fie doar amânată, ci anulată”, a încheiat Eusebiu Pistru.

Facebook Comments