Eurovision 2023. România nu s-a calificat în finală

by Andreea Radu

România nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Theodor Andrei, reprezentantul țării noastre, a interpretat piesa „D.G.T. (Off and on)”, însă nu a reușit să treacă de cea de-a doua semifinală a concursului muzical. Delegația României a avut parte de un eșec răsunător la cea de-a doua semifinală a concursului Eurovision 2023, desfășurată joi seară, la Liverpool, scrie antena3.ro.
Reprezentantul țării noastre, Theodor Andrei, nu s-a calificat în etapa finală a concursului muzical, deși piesa sa a fost apreciată de publicul prezent pe arena din Liverpool.
În marea finală, care va avea loc sâmbătă seară, s-au calificat zece țări, anume: Albania, Cipru, Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia.
Eurovision Song Contest este unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis în Europa, Australia, Asia și Statele Unite ale Americii.
România participă la acest concurs din 1993, iar cele mai bune rezultate au fost obținute de Luminița Anghel, în 2005, Mihai Trăistariu, în 2006, și Paula Seling împreună cu Ovi, în 2010.
Ediţia din 2023 este organizată de Marea Britanie în numele Ucrainei, care nu a putut să găzduiască concursul, din cauza războiului.

Facebook Comments