Europenii, îngrijorați de modul în care România gestionează pandemia. Director OMS pentru calamități naturale și conflicte, trimis cel puțin 60 de zile în țara noastră

by Adrian Pavel

Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul de Urgență Floreasca, din Capitală, a vorbit despre decizia Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) de a trimite la București un expert pentru situații de urgență sanitară ca urmare a eșecului campaniei naționale de vaccinare și s-a arătat de părere că OMS va propune măsuri restrictive, conform realitatea.net.

„Dincolo de această îngrijorare în ceea ce privește România, autoritățile europene își fac mari probleme în legătură cu riscul ca din România pandemia să evolueze și în Europa”, a afirmat medicul, duminică seara, la un post TV, trăgând, totodată, atenția că există riscul ca țara noastră „să genereze o nouă variantă virală”, scenariu avansat, de altfel, și de fostul ministrul al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Heather Papowitz, director OMS pentru situații de criză medicală, calamități naturale și conflicte, va sta cel puțin 60 de zile în țara noastră, potrivit TVR 1.

Facebook Comments