EURO 2020: Franţa a câştigat duelul titanilor, iar recordmenul Ronaldo a răpus Ungaria

by Sorin Haut

Campioana mondială Franţa a învins echipa de fotbal a Germaniei cu scorul de 1-0 (1-0), marţi seara, pe Fussball Arena din Munchen, în meciul său de debut în Grupa F a turneului final EURO 2020. Franţa a câştigat duelul ultimelor două campioane mondiale printr-un autogol, marcat de Mats Hummels (20). ”Les Bleus”, finaliştii ediţiei trecute a Campionatului European, au început mai bine şi au reuşit să deschidă scorul, dar apoi ai preferat să se retragă într-o defensivă beton şi să accepte dominarea teritorială a echipei antrenate de Joachim Loew, acţionând apoi doar pe contre, în special prin Mbappe. Pogba a fost desemnat cel mai bun om al meciului.

Franţa a dispus la limită de nemţi, după autogolul lui Hummels

În celălalt meci din grupă, Portugalia, campioana europeană en titre, a învins naţionala Ungariei cu 3-0 (0-0), marţi seara, pe Puskas Arena din Budapesta, în Grupa F a turneului final EURO 2020, însă golurile au fost marcate în ultimele minute. Lusitanii au făcut diferenţa în ultimele minute ale jocului, prin reuşita norocoasă a lui Raphael Guerreiro (84) şi dubla vedetei Cristiano Ronaldo (87 – penalty, 90+2).În etapa a doua, pe 19 iunie, vor avea loc partidele Ungaria – Franţa (Budapesta) şi Germania – Portugalia (Munchen).

Ungaria a rezistat până în minutul 84: Ronaldo, cel mai bun marcator din istoria Europenelor!

Cristiano Ronaldo a ajuns la 11 goluri la turneele finale EURO, fiind urmat în clasamentul golgheterilor europeni de francezul Michel Platini, 9 goluri, şi de englezul Alan Shearer, 7 goluri. Aşadar, starul lui Juventus l-a depăşit pe Platini în ierarhia all-time a golgheterilor acestei competiţii şi a devenit cel mai bun marcator din istoria Europenelor. Titular cu Ungaria, Ronaldo a devenit primul jucător care a evoluat la cinci turnee finale ale campionatului continental.

Programul zilei de miercuri, 16 iunie:

Finlanda – Rusia (16:00, St Petersburg, Grupa B)

Turcia – Ţara Galilor (19:00, Baku,Grupa A)

Italia – Elveţia (22:00, Roma, Grupa A).

 

Facebook Comments