Etapa de selecţie a piesei ce va reprezenta România la Eurovision începe luni

by Florian Popa

Etapa de selecţie a piesei României la Eurovision debutează luni, cântăreaţa Roxen urmând să înregistreze, în perioada următoare, mai multe piese. Variantele DEMO vor fi transmise juriului, care va alege melodia câştigătoare, potrivit unui comunicat al televiziunii publice transmis AGERPRES.
Roxen este artista aleasă încă de anul trecut să reprezinte România la ediţia cu numărul 65 a Eurovision Song Contest şi va merge la Rotterdam cu o nouă piesă, care va fi aflată la sfârşitul etapei naţionale.
„Sloganul Eurovision chiar cred că se potriveşte perfect întregului context: #ealtceva. Am avut parte de un an cu totul atipic, de foarte multe provocări şi de o competiţie care s-a întins pe aproape doi ani. Însă, în final, ce contează cel mai tare este să fim sănătoşi şi să ne putem revedea cu bine. Aştept şi eu cu nerăbdare să aflu care va fi piesa cu care voi reprezenta România, anul acesta, la Eurovision. Indiferent care va fi, sper să vă placă şi să vă bucure”, mărturiseşte Roxen, citată în comunicatul TVR.
Ediţia de anul trecut a concursului a fost amânată din cauza pandemiei de COVID-19. TVR, în acord cu partenerul său Global Records, a decis să o susţină pe Roxen ca reprezentantă a României la ediţia din 2021, odată cu reluarea evenimentului.
„Concursul Eurovision va fi probabil primul eveniment muzical al planetei, după un an în care industria muzicală a suferit, iar muzica live pe scene a tăcut. Muzicieni din 41 de ţări vor fi la Rotterdam mai uniţi ca niciodată şi mai dornici decât oricând să demonstreze ce forţă miraculoasă şi vindecătoare poate avea muzica”, declară Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision.
Eurovision Song Contest 2021 va avea loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 18 şi 20 mai şi finala pe 22 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, participă – alături de România – alte 40 de ţări.
Atât semifinalele, cât şi finala vor fi transmise live pe TVR.

Facebook Comments