ESEC CONFIRMAT: PDL ARAD A OBTINUT DOAR LOCUL OPT LA EUROPARLAMENTARE

by Cosmin Mihuta

Încă un eşec usturător în PDL pentru primarul Aradului, Gheorghe Falcă, după cel din toamnă când a pierdut lamentabil în faţa lui Cătălin Predoiu, în competiţia pentru candidatura la prezidenţiale din partea portocaliilor. Deşi a făcut presiuni în filiala arădeană ca Lucian Riviş Tipei să fie propulsat candidat din partea Aradului pe listele PDL pentru europarlamentare, garantând că acesta va fi pe un loc eligibil, iată că aceste promisiuni s-au dovedit a fi, din nou, o mare gogoaşă.

Aşa cum anticipam încă din toamnă, când Falcă arunca praf în ochii pedeliştilor arădeni că vor avea un europarlamentar arădean, lucrurile nu stau nici pe departe aşa. Iar PDL-ul condus de Falcă a reuşit să obţină doar locul opt pe listă, în condiţiile în care e greu de crezut că partidul va lua mai mult de cinci europarlamentari. Locul opt va fi ocupat de Iustin Cionca, fostul deputat şi actual vicepreşedinte al PDL Arad, care a lua locul veşnicului retras Lucian Riviş Tipei (prietenii ştiu de ce se tot retrage).

Iată cum arată lista pentru europarlamentare (primii zece) depusă duminică de reprezentanţii PDL la Biroul Electoral Central: 1.Theodor Stolojan (europarlamentar); 2. Monica Macovei (europarlamentar); 3. Traian Răzvan Ungureanu (europarlamentar); 4. Marian Jean Marinescu (europarlamentar); 5. Daniel Buda; 6.  Orest Onofrei (fost senator PDL); 7. Dragos David (Regiunea Centru); 8. Iustin Cionca (ex-deputat PDL); 9. Sorin Moldovan (presedinte TDL); 10. Gabriela Montoiu (sefa femeilor PDL din Bistrita-Nasaud).

De menţionat că pe listă, mai la coadă, se află şi Gheorghe Falcă. Cică, vrea să atragă voturi mai multe. Dacă ar fi fost pe un loc eligibil, probabil că atrăgea o grămadă, fiindcă arădenii îl votau cu două mâini, numai să scape de el. Aşa însă, e cam greu de crezut că va reuşi să ridice cota partidului.

 

Facebook Comments