Epopeea cinică Arad-Șiria continuă: asfaltul se dezintegrează

by Adrian Pavel

Drumul Arad-Pâncota, de fapt, reprezintă titlul de glorie al actualei administrații județene. Administrație PNL care o dă întruna că reabilitează istoric, iar punctul maxim, titlul de glorie îl reprezintă drumul Arad-Pâncota. Una dintre cele mai circulate șosele din județul nostru a fost lăsată ani de-a lungul de izbeliște. Incompetența celor care conduc Aradul de aproape două decenii, fără a fi deranjați de nimeni, s-a văzut în poate cea mai proastă șosea din țară.

În cele din urmă, „administrația PNL care modernizează istoric cele mai multe drumuri din județ“ a reușit să se apuce de construcția drumului care a distrus mașinile arădenilor ani de-a rândul. După un început cu stângul al administrației de dreapta, după zeci de contestații, s-a început reabilitarea drumului. Consiliul Județean și-a făcut și un jurnal video al modului în care curg lucrările la drumul Arad – Șiria, pentru început. Vă aduceți aminte cum Bâlcea, candidatul de atunci la Primăria Arad, ieșea în fiecare săptămână să ne anunțe cât de bine decurg lucrările și cum vor fi gata cu mult înainte de termen.

Din „mărinimie“ au și lăsat mașinile să circule pe drum, dacă tot lucrările avansează cu o viteză atât de amețitoare. Arădenii care s-au încumetat, mai mult de nevoie, să circule pe șosea au atras atenția că lucrările sunt făcute de mântuială, iar șoseaua nu este ce trebuie. Cei de la CJ au tot dat-o că este normal, având în vedere stadiul lucrărilor. Până nu au mai crezut nici ei în minciuna asta ordinară. Așa că l-au pus pe constructor să refacă întreaga lucrare!

Și iată cum de la viteza supersonică s-a ajuns la cea a melcului. Nu mai vorbim despre cealaltă jumătate a lucrării, Șiria – Pâncota, care este și mult mai dificil de realizat, având în vedere că trece prin localități. Șoseaua dintre Șiria și Pâncota arată acum ca după bombardament, iar cum reabilitarea decurge în ritmul un pas înainte, alți trei înapoi, cine știe cât vor mai trebui arădenii să rabde.

În ceea ce privește stadiul lucrărilor Arad-Șiria, nu i-am mai văzut pe cei de la Consiliul Județean cu cască în cap și să ne spună cât de minunat decurge treaba. Nici nu au cum pentru că pur și simplu asfaltul se dezintegrează. Ca să o luăm mai tehnic, stratul de beton asfaltic folosit ca strat de legătură între fundația unui drum și stratul de uzură, ca fundație la trotuarele de asfalt se dezintegrează pur și simplu. La fel cum dispare și speranța noastră că vom avea cândva un drum de Doamne ajută pe Arad – Pâncota. În veci pomenirea lui!

Facebook Comments