Enel România va avea proprietar nou în curând. Negocierile se vor finaliza în februarie

by Florian Popa

Potrivit unor informații, procesul de negociere este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, scrie stiripesurse.ro.
Negocierile dintre compania publică de electricitate din Grecia, PPC, cu grupul italian Enel pentru achiziționarea Enel România sunt într-un stadiu foarte avansat, urmând, pe baza stadiului actual, a fi finalizate cel târziu până la jumătatea lunii februarie.
După cum relatează surse de rang înalt din cadrul PPC, verificarea activelor Enel România – due diligence – progresează rapid, fără să scoată la iveală până acum surprize neplăcute. Informațiile respective spun că procesul este finalizat în proporție de aproximativ 70% și, cu excepția situațiilor neașteptate, documentele vor fi semnate în cel mult 2-4 săptămâni, relatează Naftemporiki preluat de Rador.
În cazul încheierii cu succes a negocierilor, Consiliul de Administrație al PPC, companie listată la Bursa din Atena, va decide dacă societatea va prezenta o ofertă obligatorie către Enel și suma la care se va ridica această ofertă. Decizia va marca o schimbare majoră pentru PPC, deoarece se va extinde pe piața din Balcani – o extindere ce reprezintă o prioritate strategică pentru companie și servește, de asemenea, obiectivului mai larg de a îmbunătăți poziția geostrategică a Greciei în regiune – reușind totodată și un ”salt” de ordinul a 623 MW în direcția dezvoltării portofoliului de surse regenerabile de energie.
Potrivit acelorași surse, faptul că PPC a ”curtat” Enel România înseamnă că PPC nu este interesată de filiala elenă a Enel, EnelGreen Power Greece. Și asta deoarece costul achiziționării activelor este mai mic în România decât în Grecia.

Facebook Comments