Emoţii mari şi sub Tâmpa, dar liderul FCC UAV Arad bifează a 13-a victorie din campionat!

by Sorin Haut

FCC UAV Arad şi-a trecut în cont în această seară a 13-a victorie din 14 meciuri în campionatul feminin de baschet, dar liderul a avut mult de tras pentru cele două puncte, în faţa unei gazde Olimpia CSU Braşov aflată doar pe locul 10, cu două victorii din 12 meciuri. Confruntarea a contat pentru etapa a 14-a, prima a returului, fiind practic reeditare a finalelor pentru bronzul naţional din ultimele sezoane. Începutul partidei de sub Tâmpa a fost echilibrat, cu ambele echipe trecând pe rând la conducere. Keys şi Hadzovic au dat impresia desprinderii, scor 15-22, dar gazdele au redus ecartul la 20-22 pe finalul sfertului, tripla lui Scekic închizând primele 10 minute. „Galben-albastrele” nu s-au regăsit în debutul intervalului secund, iar Olimpia şi-a continuat incredibilul „run” de 11-0, pentru un 26-22, cu un lay-up reuşit de ex-arădeanca Armanu. Trupa lui Araujo s-a urnit extrem de greu şi a ratat exasperant, cehoaica Vitulova marcând primele puncte arădene abia după cinci minute din sfert! Braşovul s-a ţinut însă tare şi s-a desprins din nou la 35-28. Finalul primei reprize a fost însă de partea liderului Ligii Naţionale, care a egalat situația și la cabine s-a intrat cu 35-35, cu patru puncte reuşite de Nagy şi o triplă a lui Ghiţă. FCC UAV a turat serios motoarele în sfertul trei, care avea să se dovedească şi cel decisiv în obţinerea victoriei. Totuşi, s-a mers cap la cap până la 48-47 în favoarea formaţiei pregătite de selecţionerul naţionalei, Dan Calancea.

Braşovul lui Calancea s-a întărit şi a surprins prin tripla sârbă!

Din acel moment, doar Aradul a mai existat pe teren, sfertul al treilea terminându-se cu un „run” de 13-0, scor 48-60 la finalul a 30 de minute. În acest interval a ieşit la rampă în special americanca Keys, cu şapte puncte înscrise în decurs de trei minute. Armanu și Scekic și-au adus formația la șapte puncte în urmă, 53-60 în debutul ultimului interval, iar Pesovic a aprins şi mai mult speranţele braşovencelor, 57-62 în minutul 33. Avea să iasă, apoi, la rampă din nou Vitulova, pentru ca două „libere” transformate de Hadzovic să ducă tabela la 63-72 cu mai puţin de cinci minute până la final. Cu sârboaica Scekic în zi de graţie, ea marcând cinci puncte din următoarele șapte ale Olimpiei, scorul se strângea incredibil de mult, la 70-72 în minutul 39. Finalul a fost dramatic, cu Nagy şi Hadzovic transformând câte o liberă şi stabilind scorul final, 70-74! Arădencele s-au apărat mai bine în ultimul minut, diferenţa făcându-se per total la recuperări, cu 20 mai multe în contul oaspetelor, iar lui Scekic şi Armanu nu le-au mai intrat aruncările de la distanţă la ultimele tentative. Victorie cu mari emoţii pentru arădence, în faţa unei Olimpia Braşov care s-a autodepăşit şi în partea a doua a campionatului pare a fi o cu totul altă echipă cu cele trei sârboaice în lot.

Superioare sub panouri, Keys şi Vitulova au asigurat succesul

Andreona Keys a fost principala marcatoare a partidei, cu 27 (3×3) de puncte, iar Tereza Vitulova a secondat-o cu 20 de puncte. Au mai punctat pentru Arad: Hadzovic 9, Ghiţă 9 (1×3), Nagy 4, Akathiotou 3 (1×3) şi Manea 2. Integraliste au fost Keys şi Hadzovic, Araujo contând pe doar şapte jucătoare, alte patru rămânând pe banca de rezerve: Mercea, Rotariu, Vaţi şi Ciorban. Dincolo, Maja Scekic a încheiat cu 21 (3×3) de puncte pentru Brașov, secondată de conaţionalele Dusanic, autoare a unui „double-double”, 16 (1×3) puncte şi 10 recuperări şi Pesovic, 15, dar şi de fosta jucătoare a Aradului, Cati Armanu, 10 (2×3) puncte. Au mai punctat Nan 6 şi Ciciovan 2. Braşovul a avut bancă şi mai scurtă, Calancea apelând doar la şase jucătoare, a şaptea, Frincu, bifând doar jumătate de minut. Pentru FCC UAV, care se menţine pe primul loc în clasamentul Ligii, cu 27 de puncte şi un bilanţ de 13-1, urmează meciul de acasă cu Rapid Bucureşti, programat sâmbătă, ora 12, în Polivalenta arădeană. Altfel, liderul campionatului urmează să anunţe mâine transferul unei jucătoare americance!

Facebook Comments