Emmanuel Macron a ”sărbătorit” redeschiderea teraselor împreună cu premierul Jean Castex

by Andreea Radu

Cafenelele și restaurantele din Franța s-au redeschis miercuri, după ce au fost închise șase luni de către guvern pentru a încerca să limiteze răspândirea coronavirusului. Președintele țării, Emmanuel Macron, a marcat momentul împreună cu premierul Jean Castex la o cafenea de lângă Palatul Élysée, relatează hotnews.ro.
Pentru a ilustra acest „mic moment de libertate redescoperită”, în cuvintele sale, președintele Emmanuel Macron însuși a mers să bea o cafea la terasă cu premierul Jean Castex.
”Să redescoperim lucrurile care alcătuiesc arta de a trăi”, a scris Macron pe Twitter.
Pandemia a forțat închiderea locurilor de ospitalitate din întreaga lume, dar și în Franța.
Francezii petrec mai mult timp mâncând sau bând decât cetățenii oricărei alte națiuni dezvoltate, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, iar mâncatul în aer liber este privit ca parte a structurii sociale.
Închise din 30 octombrie 2020, cafenelele și restaurantele sunt din nou autorizate să primească clienți, dar doar în aer liber, la 50% din capacitatea lor și cu maximum 6 persoane la masă.
Cu toate acestea, în toată țara, această zi de reîntoarcere la terase a fost însoțită de o ploaie rece, chiar uneori grindină.
Restaurantele se vor putea redeschide și la interior pe 9 iunie, pentru o capacitate de 50% și mese de maximum 6 persoane, înainte de a funcționa cu o capacitate de 100% pe 30 iunie, potrivit AFP.

Facebook Comments