EMIL BOC NU VA PARTICIPA LA FUZIUNEA PDL CU PNL, PE CARE O CRITICA

by Florian Popa

Fostul președinte al Partidului Democrat Liberal (PDL), Emil Boc, a anunțat, miercuri, că nu va participa la Congresul de fuziune dintre PDL și Partidul Național Liberal (PNL).

El a declarat, într-o conferință de presă, că în opinia sa soluția este alianța, nu fuziunea.

„Îmi păstrez același punct de vedere negativ cu privire la topirea PDL în PNL și nu voi participa la Congresul de fuziune, dar sunt un susținător categoric al Dreptei pentru a câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă, cu un candidat care să îl bată pe Victor Ponta în turul doi. Eu am rămas la punctul de vedere că alianța este soluția pentru aceste alegeri și nu fuziunea prin absorbție”, a menționat Emil Boc.

El s-a referit și la fuziunea Forței Civice cu PDL, pe care o consideră „incoloră, inodoră”, dar și la posibila candidatură a Monicăi Macovei la prezidențiale, spunând că procedural nu se mai poate face nimic, deoarece PDL și-a desemnat deja un candidat.

Colegiul Director Național al PDL a aprobat fuziunea prin absorbție cu partidul Forța Civică, a anunțat liderul democrat-liberalilor, Vasile Blaga, luni, la finalul ședinței CDN la care a participat și președintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu. Vasile Blaga a adăugat că în cadrul aceleiași reuniuni au fost aprobate cu unanimitate de voturi „protocolul de fuziune prin comasare dintre PDL și PNL, statutul noului partid și programul politic”.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments