Emanuel Danciu concurează la Europenele de haltere de la Bucureşti

by Sorin Haut

Bucureştiul e gazdă, în perioada 17-27 octombrie, a Campionatelor Europene de juniori I (U20) şi tineret (U23) la haltere, întrecere la care concurează şi Emanuel Danciu, sportiv legitimat la CS Municipal Arad. Antrenat de Adrian Jigău şi Pavel Sebeşan, Danciu va încerca să obţină un rezultat cât mai bun în cadrul categoriei 67 de kilograme, la sub 20 de ani. “Nu i-am impus un obiectiv, dar mă aştept să iasă în primii trei, adică mi-aş dori să intre în medalii. Are cu siguranţă potenţial, dar într-un concurs de un asemenea nivel se pot întâmpla multe, depinde de ziua pe care o prinzi. Pe această cale, vreau să aduc mulţumiri Liceului Henri Coandă, pentru sprijinul acordat Lucianei Condurache, cea care în decembrie are şi ea European”, spune Adi Jigău.

Pentru secţia de haltere a CSM Arad mai urmează spre final de an şi alte competiţii importante, iar capul de afiş e Campionatul European de cadeţi (15-17 ani) din Israel, din luna decembrie, cu Luciana Condurache (+81 de kilograme) şi Cosmin Krupla (55 kilograme) – triplu medaliat mondial la juniori II (U17), în acest an – printre participanţi.

Înaintea Europeanului, halterofilii CSM-ului vor fi angrenaţi la Naţionalele de seniori, de la Piteşti, de la mijlocul lui noiembrie. Aceasta e şi ultima competiţie importantă pe plan intern, din 2019.

Facebook Comments