ELICOPTERUL SMURD A EXECUTAT, SAPTAMANA TRECUTA, 11 MISIUNI LA ARAD

by Cosmin Mihuta

62 de persoane salvate cu ajutorul piloților Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. În ultima săptămână, piloții Inspectoratului General de Aviație al M.A.I. au intervenit pentru salvarea a 62 de persoane, în misiuni executate în cooperare cu S.M.U.R.D. Intervențiile au vizat transportul medical de urgență al celor aflați în dificultate și au presupus efectuarea, în intervalul 14 — 20 martie a.c., a peste 96 ore de zbor de către piloții Ministerului Afacerilor Interne.

Astfel, elicopterele din dotarea Inspectoratului General de Aviație au executat 57 de misiuni prin Punctele de Operare Aeromedicală S.M.U.R.D. București (10 misiuni), Târgu Mureș (13 misiuni), Craiova (12 misiuni), Arad (11 misiuni), Iași (8 misiuni) și Constanta (3 misiuni). De asemenea, în perioada mentionață, aeronava SMURD tip Piper PA-42 CHEYENNE III a efectuat cinci misiuni de asistență medicală pentru salvarea a cinci persoane la Oradea, Iași și Satu Mare. Alte două misiuni speciale de transport organe pentru transplant au fost executate cu ajutorul aeronavei tip Piper PA-42 CHEYENNE III la Sibiu și Iași.

La data de 16 martie a.c., la solicitarea Agenției Naționale de Transplant, viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne, a aprobat ca avionul medical SMURD să efectueze o misiune pe ruta București — Sibiu și retur pentru a transporta o echipă medicală pentru realizarea unui transplant. În același scop, un alt zbor a fost efectuat pe ruta București — Iași, la data de 19 martie a.c.

 

Facebook Comments