Elevii se întorc în bănci, de luni. Noi modificări privind anul școlar

by Andreea Radu

Sorin Cîmpeanu anunță măsurile care vor fi aplicate în acest an școlar, în contextul situației epidemiologice din România. Elevii se vor întoarce la școală începând cu 8 noiembrie, scrie antena3.ro.
„Am trimis la Monitorul Oficial cele două ordine de ministru care reglementează structura anului școlar și care reglementează modificările aduse regulamentului de organizare și funcționare în învățământul preuniversitar. Se micșorează numărul de note necesar încheierii mediei pentru fiecare elev. În situația în care vor apărea cazuri speciale, mediile vor putea fi încheiate după revenirea elevului în școală, chiar dacă revenirea elevului în școală se face în cel de-al doilea semestru.
Am transmis în teritoriu către inspectorate lista tezelor care vor fi susținute în acest an. Elevii de clasa a VIII-a vor avea o teză mai puțim, iar elevii de liceu vor avea, de asemenea, o teză mai puțin. Elevii de clasa a V-a, a VI-a, a VII-a vor susține în continuare teze la două discipli, limba română și matematică.
Școala va începe pentru toți elevii și copiii din grădinițe în data de 8 noeimbrie. Mă refer la sistemul de învățământ de stat și privat. Criteriul (n.r. pe baza căruia va fi decisă revenirea elevilor în bănci) se referă la rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli și grădinițe. Rata de vaccinare la nivelul fiecărei școli și grădinițe va fi disponibilă pe site-ul fiecărui inspectorat școlar județean, respectiv al Inspectoratului Școlar al Municipiului București.”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Facebook Comments