Elevii s-ar putea întoarce în bănci la finalul lunii martie

by Florian Popa

group of school kids and teacher in classroom

Estimările specialiştilor conform cărora elevii s-ar putea întoarce în bănci la finalul lunii martie ar putea fi prea optimiste. Termenul a fost dat cu gândul că, până atunci, cadrele didactice vor avea timp să se vaccineze împotriva coronavirusului, scrie observator.tv.

Un studiu recent arată că mai mult de jumătate dintre cadrele didactice din România nu vor să se vaccineze.

Dr. Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie vaccinare: Realist, ca termen, la sfârşit de martie, început de aprilie, putem să vorbim de o redeschidere în condiţii de siguranţă epidemiologică a activităţilor şcolare.

Orele se vor putea relua în clase, faţă în faţă, doar dacă dascălii sunt de acord să se imunizeze împotriva coronavirusului. Vaccinarea cadrelor didactice ar trebui să înceapă în luna februarie, numai că – potrivit unui sondaj la care au participat 13 mii de profesori – doar jumătate sunt dispuşi să fie imuninzaţi.

Monica Anisie, ministrul Educaţiei şi Cercetării: Din punctul meu de vedere, ar trebui o campanie de informare a populaţiei, să ştie toată lumea despre ce este vorba. Probabil că lumea este destul de speriată şi reacţionează în felul acesta.

Totuşi, şcolile ar trebui redeschise cât mai rapid.

Adrian Diacănu, dir liceu din Galaţi: Sunt copii de clasa a XVII-a, sunt copii de clasa a VIII-a care vor da undeva în vară examenele naţionale, acest lucru îi va afecta foarte, foarte mult.

Facebook Comments