ELEVII ARADENI DE CLASA A 12-A, APROAPE CEI MAI SLABI DIN TARA LA MATEMATICA SI ISTORIE!

by Sida Voicu

Niciun elev de la şapte licee tehnologice din Arad nu a reuşit să promoveze simularea bacalaureatului, toate mediile fiind mai mici de 6, astfel că promovabilitatea medie în judeţ la astfel de şcoli a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a.

Potrivit rezultatelor publicate, vineri, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, liceele tehnologice din judeţ au obţinut cele mai slabe rezultate la simularea examenului de bacalaureat, iar la şapte astfel de şcoli nu a existat niciun elev care să obţină medii de promovare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, promovabilitatea medie la liceele tehnologice din judeţ a fost de numai 3,65 la sută la clasa a XI-a şi de 10,42 la sută la clasa a XII-a.

La Liceul Tehnologic „Henri Coandă” Arad, Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară Arad, Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad, Liceul de Electronică şi Automatizări „Caius Iacob” Arad, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” Arad, Liceul „Sava Brancovici” Ineu şi Liceul Tehnologic „Vasile Juncu” Miniş, niciun elev nu a luat medii de trecere.

Pentru prima dată, ISJ Arad nu a oferit presei procentul general de promovabilitate pe judeţ, inspectorul general Claudius Mladin afirmând că nu a fost calculat şi urmând ca această informaţie să fie dată publicităţii în cursul zilei de luni.

Potrivit rezultatelor publicate de ISJ, la clasa a XI-a, promovabilitatea la Limba română, probă la care au participat 3.340 de elevi, este de 40,57 la sută. La limba maternă, au participat 119 elevi, iar promovabilitatea este de 69.75 la sută. La proba de Matematică sau Istorie, la care au participat 3.211 de elevi, promovabilitatea este de 27.72 la sută. Această ultimă cifră plasează Aradul pe penultimul loc din ţară, un procent mai mic de promovabilitate fiind înregistrat doar în Ilfov, 23,47%.

La clasa a XII-a, la Limba română au participat 2.927 elevi, iar 47,56 la sută au obţinut note de cinci sau mai mari. La Limba maternă au participat 104 elevi, iar 69,23 la sută dintre ei au luat note de cinci sau mai mari, în timp ce la proba de Matematică sau Istorie, din 2.840 de elevi evaluaţi, doar 29,75 la sută au obţinut note de trecere. La proba aleasă de elevi, 48,55 la sută dintre cei 2.760 de participanţi au obţinut note de cinci sau mai mari.

În judeţ nu a fost înregistrată nicio notă de 10, cea mai mare fiind 9,70, obţinută de un elev de la Liceul Pedagogic „Dimitrie Ţichindeal”.

Sursa: www.mediafax.ro

Facebook Comments