Elevi, în vizită la Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul UVVG

by Andreea Radu

Un grup de elevi din Aleşd au vizitat, zilele trecute, Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş” din Arad, unde a fost prezent şi Vasile Dan, preşedintele Filialei Arad a Uniunii Scriitorilor din România.

Doamna Doina Arghezi, directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”, ne-a declarat: „40 de elevi din Aleșd însoţiţi de trei profesoare au venit la Centrul de Cercetare a Literaturii Argheziene. Înainte de a ajunge la noi, elevii s-au oprit la Șiria pentru a vedea Muzeul „Ioan Slavici și Emil Monția”. Venirea lor a reprezentat o mare bucurie pentru noi și am pregătit un manuscris-copie din epoca de tinereţe a lui Arghezi, cu primul autoportret. Elevii au plecat de la noi cu un trofeu, o copie după un manuscris, ceea ce reprezintă un lucru extraordinar şi sper că pentru elevi  a fost un moment de neuitat. Le-am prezentat vitrinele cu manuscrise și le-am vorbit despre etapele importante din viața lui Arghezi, despre perioadele triste și perioadele de glorie ale lui Arghezi. Aradul a fost foarte iubit de Baruțu T. Arghezi, fiul lui Tudor Arghezi, pentru că într-o zi de mai, când am venit la Arad, erau teii înfloriți, iar Baruțu mi-a spus „Orașul acesta este un mic rai” și a fost foarte încântat de decizia de a dona manuscrisele Aradului, prin Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”.

„Am găsit câteva desene ale lui Tudor Arghezi, începând de la manuscrisele din tinerețe și până la ultimele manuscrise, din ultimii ani și pentru că puțini sunt cei care știau că Arghezi desena, am decis să publicăm un album de desene, de mare ținută culturală și artistică care cuprinde 80 de desene”, ne-a declarat doamna Doina Arghezi, directorul Centrului de Cercetare a Literaturii Argheziene din cadrul Universităţii de Vest „Vasile Goldiş”.

 

Facebook Comments