ELENA UDREA: AM FACUT DENUNT LA DNA IMPOTRIVA GENERALULUI FLORIAN COLDEA

by Florian Popa

Deputatul Elena Udrea a anunțat vineri seară, într-un interviu pentru Hotnews, că a depus un denunț pe numele actualului director interimar al SRI, Florian Coldea.

„Un denunț în care spun lucruri despre dl general SRI Florian Coldea și despre … o amintesc pe doamna procuror general DNA Codruța Kovesi”, a explicat Udrea.

Aceasta relatează că fostul său soț, Dorin Cocoș, i-a solicitat să îi faciliteze o întâlnire atât cu fostul șef al SRI, George Maior, cât și cu generalul Florian Coldea, pentru a lămuri anumite aspecte în dosarul Microsoft, însă ea nu ar fi dat curs acestei cereri.

„În momentul în care a apărut dosarul Microsoft și s-a vehiculat numele fostului soț, eram în plină campanie electorală. A venit — se spunea acolo, numele meu era evident legat de dosar și mai ales se spunea despre un credit pe care soțul — și care este și proba în dosar — fostul soț îl luase de la Dinu Pescariu și pe care îl declarasem în declarația de avere. În contextul acesta complex, a venit la mine fostul soț să mă roage să îi fixez, să intermediez o întâlnire cu dl Coldea și dl Maior, spunându-mi că nu dorește să îi apeleze direct în situația dată. (…) Am întrebat de ce ar face asta, de ce să vorbească, și a spus că ar dori să lămurească acuzațiile din dosar, în condițiile în care mi-a spus că a făcut niște lucruri, la solicitarea dlui Coldea. Lucru care înseamnă, și pentru asta sigur este foarte ușor de întrebat fostul soț. Eu vă declar exact ce mi-a spus. (…) Mi-a spus, spre exemplu, că la solicitarea domnului Coldea a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiță, cash, pentru a-și finanța televiziunea, RTV”, a susținut Elena Udrea.

Aceasta a spus că a aflat că banii au fost remiși lui Sebastian Ghiță de către Alin Cocoș.

„Mi-a mai spus că, tot așa, la solicitare, a dus aproximativ la fel, 500.000 de euro, nu-mi mai aduc aminte exact, dar aproximativ la fel, unui institut de sondare a opiniei publice, care făcea sondaje”, a mai afirmat Elena Udrea.

În același interviu, Udrea a susținut că în 2013 a intervenit pentru numirea Laurei Codruța Kovesi ca procuror general al DNA, având în acest sens o discuție cu premierul Victor Ponta, la biroul pe care acesta îl are în blocul în care locuiește.

„Am intervenit în numirea doamnei Kovesi în funcția de procuror DNA”, a spus Udrea, explicând că premierul nu era de acord cu această numire, care era dorită în schimb de fostul președinte Traian Băsescu.

Întrebată în ce sens a intervenit, Elena Udrea a precizat: „În sensul în care domnul Victor Ponta nu era de acord să se facă numirile procurorilor și numirea doamnei Kovesi, era singurul nume de interes, care îl interesa pe președintele Traian Băsescu. Singurul nume care interesa era Codruța Kovesi; fusese o propunere a domnului Coldea, doamna Codruța Kovesi”.

„Eu am fost cea care a mers la Victor Ponta să discut tocmai numirea Codruței Kovesi în funcție. (..) Într-o seară, în 2013, la biroul domnului Victor Ponta, pe care îl are în blocul în care locuiește. Am discutat atunci cu dl. Ponta și unul dintre argumentele pe care le avea, obiecțiile pe care le avea era tocmai faptul că era extrem de apropiată sau că ar fi fost extrem … ar fi ascultat foarte mult de SRI. Acesta era unul din argumentele pentru care Victor Ponta se opunea numirii. Unul dintre ele”, a explicat fosta șefă a PMP, adăugând că a făcut această intervenție „în calitate de persoană, care, la momentul acela, putea să discute” cu premierul.

Ea a adăugat că a fost o inițiativă proprie și că Traian Băsescu nu i-a solicitat să intervină pe lângă premier.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments