Elefănţica Emma a fost salvată. Era suspusă la o crudă exploatare

by Andreea Radu

O poveste de ţi se rupe sufletul! Elefănţica Emma ducea o viaţă de calvar, în timp ce era supusă la o crudă exploatare. Activiştii pentru drepturile animalelor au salvat-o, scrie click.ro.

Era sortită la moarte sigură, în chinuri! Dacă nu se intervenea de urgenţă, Emma nu mai avea decât foarte puţin de trăit. Povestea femelei de elefant a înduioşat întreaga lume. Activiştii pentru drepturile animalelor din India au fost sesizaţi de vecinii unui bărbat al cărui nume nu a fost dat publicităţii, din Dhanbad, oraş din estul ţării, că exploatează la sânge animalul.

Când au ajuns la faţa locului, au găsit-o pe Emma, în vârstă de 40 de ani, într-un hal fără de hal. Avea înfipte în picioare cioburi, fragmente de metal şi pietricele. Stăpânul o folosea la cerşit, o oferea turiştilor, contra cost, pentru a-i plimba în spinare, o închiria pentru nunţi şi ceremonii religioase. În acest timp, o forţa să bea alcool, o hrănea cu tutun, alimente prăjite şi dulciuri, care fac rău pachidermelor. Elefanţii sunt animale ierbivore ce se hrănesc cu frunze, iarbă, fructe, crengi şi rădăcini. Organismul ei era grav afectat din cauza abuzurilor alimentare şi suferea dureri cumplite de picioare din cauza corpurilor străine din labe. Mai ales alcoolul era extrem de toxic pentru Emma. Animalul a fost transportat pe o distanţă de 1.600 de kilometri cu o ambulanţă specială până la spitalul de elefanţi din Mathura, din nordul ţării. Veterinarii au început imediat să-i extragă cioburile şi tot ce avea înfipt în labe şi au pus-o pe tratamente. Ei speră să o facă bine. Elefanţii trăiesc în Africa şi Asia, cei africani fiind cele mai mari animale terestre. Elefanţii asiatici, cum este Emma, ating 2 metri înălţime, 6 metri lungime şi cântăresc până la 5 tone. Deşi sunt atât de mari, sunt animale inteligente, care pot fi îmblânzite şi supuse la munci, cu o speranţă de viaţă de 60 – 70 de ani.

Facebook Comments