El este cel mai bine vândut artist al anului 2018

by Cristian Dobre

Cântăreţul canadian Drake este cel mai bine vândut artist al anului 2018, a anunţat International Federation of the Phonographic Industry, organizaţia care reprezintă interesele industriei de înregistrări muzicale la nivel global, potrivit site-ului asociaţiei.

Drake este singurul artist care a obţinut de mai multe ori acest titlu din partea IFPI, prima dată fiind în 2016.

Cel de-al cincilea album de studio lansat de artistul canadian, „Scorpion”, cu un titlu inspirat de semnul zodiacal al cântăreţului, a inclus hiturile „God’s Plan”, „Nice for What” şi „In My Feelings”.

Lansat în iunie 2018, albumul a stabilit mai multe recorduri în prima săptămână, fiind, printre altele, primul material discografic care a depăşit pragul de un miliard de stream-uri pe toate platformele, la nivel global.

Potrivit Apple Music, albumul s-a situat pe primul loc în topuri în 92 de ţări.

Anul trecut, titlul de cel mai bine vândut artist i-a fost acordat lui Ed Sheeran. Printre artiştii care au primit acest titlu se mai numără One Direction (2013), Taylor Swift (2014) şi Adele (2015).

Topul de anul acesta a fost completat de BTS, pe locul al doilea, Ed Sheeran, Post Malone, Eminem, Queen, Imagine Dragons, Ariana Grande, Lady Gaga, Bruno Mars.

Topul include vânzările de albume în formate fizic şi digital, vânzările de single-uri şi audiţiile în streaming.

În vârstă de 32 de ani, Drake a devenit cunoscut iniţial ca actor, în serialul „Degrassi: The Next Generation”, difuzat la începutul anilor 2000. Şi-a lansat albumul de studio de debut, „Thank Me Later”, în 2010, iar acesta s-a situat pe primul loc în U.S. Billboard 200 şi a fost recompensat cu un disc de platină. Următoarele albume, „Take Care” (2011) şi „Nothing Was the Same” (2013), au fost la fel de bine primite, primul aducându-i şi un premiu Grammy. De-a lungul carierei, Drake a vândut peste 20 de milioane de albume, peste 100 de milioane de single-uri la nivel global şi a mai primit, printre altele, trei Grammy, trei Juno Awards, şase American Music Awards şi 15 Billboard Music Awards.

Sursa: mediafax.ro

Facebook Comments