Egalul de care aveau nevoie, în derby! Crişul şi Lipova merg la braţ în barajele de promovare

by Sorin Haut

Pe primele două locuri în seria a opta a eşalonului terţ fotbalistic, cu 34 de puncte, Şoimii Lipova şi Crişul Chişineu Criş şi-au dat întâlnire astăzi, pe arena Banatul din Sânnicolau Mic, în derby-ul etapei a 16-a, practic finala campionatului şi meciul ce putea decide în mare măsură şi câştigătoarea “C8”, chiar dacă mai sunt de jucat două etape. Doar că un egal le convenea ambelor formaţii, iar în ciuda orgoliilor, cele două divizionare arădene şi-au atins până la urmă scopul şi s-au calificat matematic la barajele de promovare în Liga a II-a! Lipova şi Crişul au remizat exact ca în tur, 1-1 şi merg braţ la braţ spre baraje, îndeplinindu-şi astfel un prim obiectiv stagional. Cu menţiunea că formaţia de pe Criş speră încă să joace şi meciul cu Ezerişul, cazul fiind la Comisia de Disciplină a FRF, după ce nu s-a putut asigura serviciul medical la stadion. Dar chiar şi cu o înfrângere la “masa verde” în acel joc, Crişul şi-a atins deja scopul şi se menţine lider în serie. Derby-ul de astăzi a fost unul echilibrat şi disputat, cele două fruntaşe din “C8” împărţindu-şi dominarea, în cele două reprize. Prima a aparţinut Crişului, care a şi marcat prin Susan, în minutul 18, în vreme ce “şoimii” Lipovei au avut iniţiativa, fără însă a-şi crea situaţii clare de a marca.

Trabalka şi Susan, marcatori în finala campionatului

Trip şi Ardelean au creat ceva pericol la poarta adversă, dar fără să îi dea mari emoţii lui Zamfir. Egalarea a survenit în minutul 56, când Trabalka (foto) şi-a amintit de vremurile când era golgheter, pivotând frumos în careu şi executându-l pe portarul oaspeţilor cu un şut plasat. Ardelean şi Filimon au avut şi ei două bune situaţii, iar în replică Ciornei a prins un şut de la 16 metri, puţin alături. Lipova a rămas în zece oameni din minutul 70, după ce Salhi a văzut al doilea galben şi implicit roşu, dar chiar şi aşa se putea face 2-1, Ardelean nimerind transversala dintr-o deviere, în minutul 77. Cu punctul în buzunar, nici una din echipe nu a mai riscat pe final, astfel încât s-a terminat 1-1, remiză ce a bucurat până la urmă ambele tabere, dar parcă mai mult pe cea a Crişului, care are acum prima şansă la câştigarea seriei. Cele două arădene nu mai pot pierde primele două locuri şi se pot gândi deja la baraj!

Formaţii:

Lipova: Iliescu – Nagy, Polgar, A. Popa, Stoin – Trip (72 Pop), Salhi, Filimon (85 Vlad), Gherasim – Trabalka (87 Bercu), Ardelean (85 Ciubăncan). Antrenor: Flavius Sabău.

Crișul: Zamfir – Haloș, Sabău, Nistor, Siminic – Ciubotariu (75 Velici), Suslak (79 Busuioc) – Ciornei (79 Mihuţa), Susan, Clej (87 Pătlăgică) – Modan. Antrenor: Adrian Abrudean.

Arbitri: Alexandru Dan Gornic – Lucian Mihai Berariu, Andrei Pantea (toți din Arad). Observatori: Zaharia Ciev, Florin Mierea (ambii din Timişoara).

 

 

Facebook Comments