Efectul Schengen, la Nădlac: alți 59 de migranţi, găsiți ascunşi în două TIR-uri

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 59 de cetăţeni din diverse state (Bangladesh, Irak, Maroc, Somalia, Turcia și Egipt) care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două ansambluri rutiere conduse de cetățeni bulgari.
Şoferii celor două mijloace mijloace de transport sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi.
În ultimele 24 de ore, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni bulgari, aflați la volanul unor ansambluri rutiere înmatriculate în România.
Șoferii transportau,conform documnentelor de însoțire a mărfii, cutii din carton şi diverse alimente pentru societăți comerciale din Franța și Austria.
În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al celor două mijloace de transport. Astfel, au fost descoperiţi, ascunşi în compartimentul pentru marfă, în total, 59 de cetăţeni străini.
Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, colegii noștri au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Irak, Maroc, Somalia, Turcia și Egipt intrați legal în țara noastră, ce intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.
În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferi și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments