Efectul divorțului asupra copiilor

by Cristian Dobre

Copiii ai caror parinti au divortat sunt mai predispusi sa se ingrase decat cei care raman in familii unite, arata un studiu de amploare recent.

Mai cu seama acest lucru este adevarat atunci cand copiii au pana in 6 ani la momentul divortului parintilor, arata cercetarea realizata de catre experti de la London School of Economics and Political Science.

In cadrul acesteia au fost analizate date provenind de la peste 7.500 de copii, nascuti in perioada 2000-2002, arata BBC.

Printre motivele care duc la aceasta realitate se afla faptul ca parintii au fonduri mai limitate si cumpara mai putine fructe si legume proaspete. Apoi, parintii, deodata singuri, sunt nevoiti sa munceasca mai multe ore, avand timp mai putin pentru gatit.

Tot pentru ca banii sunt mai putini si timpul liber limitat, copiii nu mai fac atat de multe activitati in afara orelor petrecute la scoala. Asta inseamna inclusiv mai putin sport.

Parintii adesea nu mai au timp si energie sa impuna copiilor un stil alimentar sanatos. Uneori, isi hranesc peste masura copiii sau cedeaza si le ofera multe dulciuri sau mancaruri deloc sanatoase.

In cadrul studiului, unul din cinci copii monitorizati de la nastere a ajuns sa aiba parinti divortati pana la varsta de 11 ani.

S-a observat ca cea mai mare crestere in greutate a avut loc in primele 24 de luni de la separarea parintilor.

Iar in decurs de inca un an, dupa aceea, acesti copii erau deja pe drumul spre obezitate, daca nu cumva indicele de masa corporala arata deja asta, se mai arata intr-un raport publicat de jurnalul Demography.

Sursa: ziare.com

Facebook Comments