EFECTELE BENEFICE ALE ROINITEI

by Cristian Dobre

1. Trateaza insomnia
Consumul de ceai de roinita are efect calmant si asigura un somn linistit. Este de mare ajutor pentru tratarea insomniei si anxietatii. Potrivit specialistilor, se poate asocia cu alte plante precum valeriana, hamei si musetel.
Actioneaza ca un sedativ natural pentru tulburarile nervoase.
Cum se prepara infuzia de roinita?
Peste o lingurita de frunze de roinita se pun 250 ml apa clocotita. Se acopera vasul pentru 10 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2 cani de ceai pe zi.
Ceaiul mai este indicat pentru raceli, dureri de cap, migrene, dureri de dinti si urechi, tuse, raguseala, bronsita, astm, etc.
2. Are o actiune calmanta pentru sistemul digestiv
De asemenea, ceaiul de roinita usureaza digestia. Roinita a fost utilizata timp indelungat pentru imbunatatirea digestiei si calmarea afectiunilor gastrointestinale. Ceaiul de menta si roinita este eficient in calmarea stomacului deranjat.
3. Trateaza leziunile herpetice
Roinita contine flavonoide, acizi fenolici si alti compusi care combat virusul herpetic. Cercetarile medicale au descoperit ca, aplicata local, roinita poate trata virusul herpes simplex, reducand semnificativ roseata si umflaturile.
Cataplasmele cu frunze strivite se aplica pe inflamatii, muscaturi de insecte, etc.
4. Tratament pentru boala Alzheimer
Noile studii arata ca roinita poate imbunatati functia cognitiva la persoanele cu Alzheimer. Mai mult, imbunatateste memoria si reduce anxietatea in cazul persoanelor care sufera de aceasta maladie.

 

Sursa: suntfericita.manager.ro

Facebook Comments